Economie

70 de tineri au luat câte 10.000 de euro de la stat

<p><img src="documente/stories/04_aprilie/21_ziua/07 service auto.jpg" border="0" style="float: left; margin: 5px;" />Clujul e al doilea judeţ din ţară ca număr de firme înregistrate prin programul de stimulare a înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către tineri.</p> <p> </p>

 

Andreea Paul Vass, consilierul de stat al primului ministru Emil Boc, a anunţat că în urma lansării programului de sprijinire a tinerilor întreprinzători, până la data de 15 aprilie 2011 au fost înregistrate la Oficiile Naţionale ale Registrului Comerţului 3.205 firme.


 

Dintre acestea, 1.859 sunt în momentul de faţă înmatriculate. Judeţele fruntaşe ca număr de firme înregistrate în cele aproximativ 3 luni de zile de la lansarea programului de susţinere a tinerilor antreprenori sunt Bucureşti (322) şi Cluj (245), care se dovedesc a fi în continuare polii de competitivitate ai economiei româneşti. Aceste judeţe sunt urmate de Braşov (183), Dolj (141), Bihor (128), Timiş (126), Galaţi (114), Mureş (111) şi Iaşi (110).  Spiritul antreprenorial al tinerilor s-a dovedit a fi cel mai puţin vizibil în judeţe ca Mehedinţi (21), Giurgiu (23), Tulcea (25), Caraş-Severin (28) şi Călăraşi (27), unde au fost înregistrate sub 30 de firme la nivelul fiecărui judeţ.


 

Service-uri auto şi brutării


 

„Totuşi, îmbucurător este faptul că nu există niciun judeţ în care iniţiativa guvernului de a stimula dezvoltarea de IMM-uri să nu fi avut ecou (nu există judeţ în care să nu se fi înregistrat nici o firmă, judeţul Mehedinţi fiind pe ultimul loc, cu 21 firme înregistrate). Ca domeniu de activitate pentru firmele înregistrate, atractivitate a prezentat întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi fabricarea pâinii, care s-a detaşat considerabil de celelalte domenii în topul preferinţelor noilor tineri întreprinzători: întreţinerea şi repararea autovehiculelor (133 firme din cele 1.859 înmatriculate); fabricarea pâinii şi a produselor de patiserie (95); lucrări de construcţii (67); restaurante (65); transporturi rutiere de mărfuri (47)”, a afirmat Andreea Paul Vass pe blogul personal.


 

Tinerii, motorul economiei


 

Prezent la Ministerul Economiei, la semnarea primelor 70 de contracte de finanţare, primul-ministru Emil Boc a declarat că tinerii constituie motorul modernizării României performante. „România se schimbă, se modernizează în direcţia unei ţări performante. Tinerii constituie motorul acestei modernizări a ţării. Această performanţă poate fi susţinută în primul rând de către tineri, pentru că ei pot fi motorul dinamismului şi motorul lucrurilor noi care se întâmplă într-o ţară, într-o economie. Această măsură destul de redusă, dar cu importanţă mare, vine într-un moment în care ne pregătim să ieşim din recesiune şi să trecem pe creştere economică. Eu vă felicit pentru faptul că aveţi curaj, iniţiativă, credeţi în dumneavoastră, credeţi în capacitatea noastră comună de a promova proiecte în interes general, în interesul locurilor de muncă şi al investiţiilor în această ţară”, a declarat Emil Boc.

abonare newsletter