Economie

Ce tarife au taxiurile în marile oraşe din ţară?

<p><img src="documente/stories/2012/01_ianuarie/19/06 taxiuri_rl03.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Un studiu realizat de InfoCons, singura revistă de teste comparative din România, arată că cele mai scumpe tarife la taxi din țară sunt în Pitești, unde este admis prețul maxim de 9 lei pe kilometru.</p>

Cel mai mic preț, de 1,6 lei pe kilometru este în municipiile Drobeta Turnu Severin și Slatina. Potrivit studiului, 30% din tarifele maxime reglementate de primării au un preț de cel puțin 3 lei pe kilometru.

În Cluj-Napoca, tariful maxim admis pe timp de zi este de 2 lei pe kilometru, în oraș, iar pe timp de noapte, în oraș, este de maxim 3 lei pe kilometru. Aceleași tarife sunt valabile în Cluj-Napoca și pentru cursele extraurbane. Reprezentanții InfoCons au analizat și numărul persoanelor fizice autorizate să efectueze serviciul de transport în regim de taxi din principalele municipii din țară.

Astfel, numărul acestora este, în București, peste 3.600, de 9,2 ori mai mare decât în Arad, de 7,2 ori mai mare decât în Brașov și de 2,15 ori decât în Cluj-Napoca, unde sunt autorizate peste 1.700 de PFA.

Studiul relevă și care este numărul și cuantumul total al amenzilor primite de societățile de taximetrie și de persoanele fizice autorizate, în anii 2010 și 2011, până în luna septembrie. Astfel, cele mai multe amenzi sunt în București, în cuantum de 617.000 lei, iar în Alba-Iulia cuantumul sancțiunilor este de 0 lei. În Cluj-Napoca, valoarea amenzilor este de aproape 252.000 lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter