Administrație

Lucrările la Baza sportivă „La Terenuri”, realizate în proporție de 85%. Viceprimarul Dan Tarcea: „Lucrările arată foarte bine”

Lucrările la Baza sportivă „La Terenuri” merg în ritm alert, spre deosebire de anul trecut. Din septembrie, clujenii s-ar putea bucura de noua facilitate modernă, având posibilitatea de a face sport ori de a se relaxa.

Lucrările la baza sportivă „La Terenuri” continuă fără alte întârzieri. Lucrările la baza sportivă „La Terenuri” continuă fără alte întârzieri.

 

 


Dan Tarcea, viceprimarul municipiului Cluj-Napoca, a declarat marți că lucrările sunt finalizate în proporție de 85% și că se apropie de final, astfel încât, la mijlocul acestui an, clujenii să se poată bucura de noua bază sportivă.

 


„Baza sportivă La Terenuri este gata în proporție de 85%, lucrările arată foarte bine. Este o lucrare mare, întârziată. Sperăm ca până la mijlocul acestui an să fie gata, iar clujenii să se poată bucura de această bază sportivă. Vor fi terenuri pentru baschet, pentru tenis, volei, minifotbal. Va fi un amfiteatru, o pistă pentru alergare de aproximativ 1,3 km. Va fi și o clădire multifuncțională care este deja gata în proporție de 98%. Sunt acolo câteva locuri în care poți să-ți cumperi o cafea, să bei un răcoritor.

S-a viabilizat acolo și pârâul Popii. Sunt niște lucrări de mare anvergură care au fost făcute acolo, din păcate întâziate, dar arată în acest moment foarte bine. Se mai lucrează la componenta de detalii, sunt plantați peste 400 de arbori, dintr-un total de 482 care vor fi plantați acolo. Sunt montate deja și foarte multe obiecte de joacă și de recreere, care arată la nivelul anului 2022”, a declarat Dan Tarcea, marți, la un post de radio local.


Amfiteatrul în aer liber și-a făcut apariția

În urmă cu o lună a apărut și amfiteatrul în aer liber din cadrul bazei sportive La Terenuri, iar acesta va fi utilizat sub formă de patinoar pe timpul iernii.

În luna noimbrie a anului trecut stadiul lucrărilor era de doar 55%, deși lucrările trebuiau terminate încă din septembrie 2021. Tot atunci, primarul Emil Boc declara că nu exclude varianta rezilierii contractului cu asocierea de firme care lucrează la baza sportivă La Terenuri, dacă aceștia nu recuperează din întârzieri până la începutul anului aflat în curs.


Când trebuiau terminate lucrările?

Durata lucrărilor prevăzută în contract este de 16 luni și a fost prelungită de două ori cu acordul părților, după cum urmează:

Durata contractului: 16 luni (120 zile proiectare si 12 luni execuție) – 01.09.2021


+ 20 zile conform deciziei nr. 1 – 24.09.2021 conform Actului adițional nr.1 prelungire cauzată de intervenția Gărzii Naționale de Mediu;

+ 19 zile conform deciziei nr. 2 – 10.10.2021 conform Actului adițional nr.2 care se află la executant în vederea semnării, prelungire cauzată de dispozițiile de șantier nr. 1(amenajare mal pârâu), 2 (relocare terenuri pentru evitare traseu conductă Dn400-pentru care s-a obţinut şi autorizaţie de construire), 4 (subtraversare pârâu conductă Dn250), 19 (refacere declivitati parcare) şi 20 (refacere acces principal, evitare conductă Dn 250).

Ce facilități va avea baza sportivă?

Investiția are ca obiect crearea unei zone de agrement cu facilități moderne pe o suprafață de peste 4,2 hectare, iar proiectul cuprinde terenuri pentru sporturi în aer liber: tenis de câmp, baschet, mini fotbal, badminton, volei, amenajate cu suprafețe sintetice adaptate și prevăzute cu nocturnă.

De asemenea, vor fi create terenuri de beach volley cu nisip, o pistă de alergare, o zonă cu aparate și echipamente parkour, un skatepark și zone de fitness. Pentru activități indoor, baza sportivă prevede o clădire multifuncțională în care pot avea loc variate sporturi precum squash, tenis de masă, escaladă, yoga sau aerobic.

Suprafața de spații verzi amenajate în cadrul zonei de agrement este de peste 18.000 de metri pătrați, iar investiția cuprinde crearea de parcări auto și facilități pentru biciclete: stație pentru bike sharing și stații pentru încărcarea bicicletelor electrice. Căile de acces vor fi modernizate și se vor crea două pasaje de trecere peste pârâul Calvaria.

Contractor general al lucrărilor este Asocierea SC RO-Verde Landscaping SRL –SC Opentrans SRL - SC Electrogroup SA - SC Cris Garden SRL - SC Prospect Dill SRL. Valoarea contractului se ridică la 26,5 milioane de lei fără TVA, din care servicii de proiectare: 501.360 lei fără TV, servicii de asistență tehnică: 90.680 lei fără TVA,  valoarea lucrărilor de execuție: 25.989.576,15 lei fără TVA.

Mănășturenii s-au săturat să aștepte

După întârzierile evidente la baza sportivă, Grupul de inițiativă pentru Mănăștur a adresat în toamna anului trecut o scrisoare deschisă primarului Emil Boc prin care cereau explicații pentru întârzierile de la baza sportivă La Terenuri.

„Având în vedere că observăm în ultimii 2 ani în zona La Terenuri că lucrările la şantier sunt destul de încetinite sau că în unele perioade din ultimii 2 ani, nu s-a lucrat aproape deloc, ne arătăm îngrijorarea față de toată implementarea la timp a proiectului promis de administrație către comunitățile de aici. În plus, în perioada pandemiei numeroși cetățeni din zonă au dorit să folosească zona verde pentru sport sau loisir, accesul fiindu-le restricționat în zonă datorită începerii șantierului, însă acesta stagnând enorm în ultima perioadă, fiind păcat de zona verde care putea fi folosită de atâția locuitori mai ales în perioada de lockdown. Există numeroși cetățeni nemulțumiți din zonă care spun ca nu au unde ieși cu copiii, cu animalele de companie, unde face sport etc. Locuitori din zonă spun ca clădirea este prea mare și ocupă foarte mult spațiu verde, în plus majoritatea spun ca toata vara muncitori de pe șantier nu au fost monitorizati si controlati”, arată activiștii, în scrisoarea adresată municipalității și primarului Emil Boc.

Chiar și așa, cu multe întârzieri și cu lucrările recuperate în cele din urmă, după finalizarea acestui obiectiv de investiții, clujenii și nu numai vor avea oportunitatea să se relaxeze sau să practice activități sportive într-o nouă facilitate ultramodernă, cu acces gratuit, pe modelul celei existente deja în cartierul Gheorgheni.

CITEȘTE ȘI:

A fost lansată licitația pentru modernizarea Pieței Karl Liebknecht. Peste 23 de milioane de lei, valoarea proiectului

Ultimele Stiri
abonare newsletter