Actualitate

Festivalul SoNoRo XVI „Dreamtigers” ajunge în Cluj-Napoca

Festivalul SoNoRo „Dreamtigers” va fi prezent în Cluj-Napoca cu patru concerte de muzică de cameră, susținute de nouă muzicieni experimentați, premiați și de renume internațional.

 

 


Concertele vor avea loc la Universitatea „Babeș-Bolyai” – Sala Auditorium Maximum, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei și Biserica Reformată Calvină.

Concertele vor avea loc după următorul program:


-RIVER, TIGER, FIRE, joi, 11 noiembrie, ora 19.00, Universitatea „Babeș-Bolyai” – Sala Auditorium Maximum
-DREAMTIGERS, vineri, 12 noiembrie, ora 19:00, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei
-THE INFINITY OF MIRRORS, sâmbătă, 13 noiembrie, ora 19:00, Universitatea „Babeș-Bolyai” – Sala Auditorium Maximum
-EL ALEPH, duminică, 14 noiembrie, ora 19:00, Biserica Reformată Calvină.

„Sunt fericit, ca întotdeauna, că ajungem în Cluj-Napoca, orașul pe care îl iubim și care a fost gazda multor concerte din istoricul Festivalului SoNoRo. Chiar și în condiții complicate, dar în acord cu reglementările în vigoare, ne bucurăm că putem invita publicul clujean la patru concerte inspirate de Jorge Luis Borges, muza ediției din acest an, un prilej de reflecție asupra timpului, a memoriei, a simbolisticii oglinzilor sau infinitului – unele dintre marile teme care se regăsesc în opera borgesiană. Sperăm ca aceste infuzii literare, împreună cu marea muzică clasică, să ne aducă tuturor un strop de liniște și de armonie” ,a declarat Răzvan Popovici, Directorul executiv al Festivalului SoNoRo.


Muzicienii care vor susține concertele din Cluj-Napoca sunt Suyeon Kang (vioară), Pavel Berman (vioară), Răzvan Popovici (violă), Alexander Zemtsov (violă), Justus Grim (violoncel), Andreas Brantelid (violoncel), Diana Ketler (pian), Thorsten Johanns (clarinet) și Olivier Darbellay (oboi).

Joi, 11 noiembrie, ora 19:00, concertul care va avea loc în Sala Auditorium Maximum a Universitatății „Babeș-Bolyai” include lucrări de Claude Debussy (Prèmiere Rhapsodie / Rapsodia pentru clarinet și pian), Ernest Chausson (Pièce pentru violoncel și pian, op. 39), Ernst von Dohnányi (Sextet cu pian în do major, op. 37) și Franz Schubert (Cvintet de coarde în do major, D956).


Vineri, 12 noiembrie, ora 19:00, la Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei – un spațiu inclus pentru prima dată în Festivalul SoNoRo – artiștii au pregătit un program surpriză, deci nu poate fi dezvăluit, dar publicul va avea parte cu siguranță de câteva delicatese muzicale.

Sâmbătă, 13 noiembrie, ora 19:00, festivalul revine la Universitatatea „Babeș-Bolyai”, unde sunt programate lucrări de Arvo Pärt (Spiegel im Spiegel / Oglindă în oglindă pentru vioară și pian), Ludwig van Beethoven (Trio cu pian nr. 1 Ghost în re major, op. 70), Wolfgang Amadeus Mozart (Canoanele oglindă pentru două viori, în sol major, K.284dd) și Johannes Brahms (Sextetul de coarde nr. 2 în sol major, op. 36).


În ultima seară de la Cluj (duminică, 14 noiembrie), cea care încheie ediția a XVI-a a Festivalului SoNoRo, melomanii sunt invitați, începând cu ora 19:00, să audieze două compoziții de Wolfgang Amadeus Mozart (Cvintetul cu corn în mi-bemol major, K. 407
și Cvintetul cu clarinet în la, K. 581), la Biserica Reformată Calvină.

Mai multe detalii despre programul concertelor acestei ediții a Festivalului SoNoRo 2021 pot fi descoperite pe https://festival.sonoro.ro/.
Biletele și abonamentele Festivalului SoNoRo pot fi achiziționate din rețeaua Eventbook (https://eventbook.ro/festival/sonoro).

Site http://www.sonoro.ro/ 
Facebook https://www.facebook.com/festivalulSoNoRo 
Instagram https://www.instagram.com/sonorofestival/ 
YouTube   http://bit.ly/SoNoRo_Festival

Înființat în anul 2006, Festivalul SoNoRo a adus muzica de cameră în prim-planul vieţii culturale româneşti şi a inclus scena muzicală românească într-o reţea de festivaluri europene de înaltă ţinută. Pe lângă parteneriate tradiționale cu festivaluri din Italia, Letonia, Germania, Anglia, Israel şi Japonia, SoNoRo a concertat în unele dintre cele mai renumite săli din lume, cum ar fi Wigmore Hall din Londra, Konzerthaus din Viena, YMCA din Ierusalim şi Carnegie Hall din New York.
Platforma culturală SoNoRo include Festivalul SoNoRo (16 ani), SoNoRo-Inteferențe, programul de burse și workshop-uri pentru tineri muzicieni (15 ani), SoNoRo On Tour (12 ani), SoNoRo Arezzo (9 ani), SoNoRo Conac, seria de concerte estivale găzduite de clădiri de patrimoniu din România (9 ani), SoNoRo Musikland, festival dedicat tradițiilor și patrimoniului arhitectural din Transilvania (3 ani).

Accesul publicului DOAR cu certificatul verde

Participarea publicului este permisă doar în baza Certificatului verde COVID, pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii
Festival prezentat de: Raiffeisen Bank
Sponsori principali:  Sistemul Medical MedLife, RomCapital Invest
Parteneri principali: Institutul Cultural Român, Institutul Cervantes 
Sponsori: Ciga Energy, Leroy și Asociații, Vodafone, JTI, Fan Courier, NNDPK, Mercure Hotels, Clinica Alcor, Aedificium, Casa Boema
Parteneri: illy, Media Image, Privileg, Matei Branea, Librăriile Cărturești, Librăriile Humanitas, Fundația Calea Victoriei, Autonom Drive, Primăria și Consiliul local Cluj-Napoca, Muzeul Național de Istorie a Transilvaniei, Club Rotary, Vitrina Advertising
 

Ultimele Stiri
abonare newsletter