Actualitate

Camerele video vor veghea asupra Defileului Crișului. Se extinde proiectul și în județul Cluj?

Consiliul Judeţean Bihor a pus în funcţiune, marți, un sistem de supraveghere video cu 22 de camere care filmează non-stop în Defileul Crişului, pe o lungime de circa 20 de kilometri.

Camerele video vor veghea asupra Defileului Crișului. Se extinde proiectul și în județul Cluj?, sursă foto: Facebook CJ Bihor Camerele video vor veghea asupra Defileului Crișului. Se extinde proiectul și în județul Cluj?, sursă foto: Facebook CJ Bihor

„Este un program-pilot cu care promovăm una dintre cele mai frumoase zone din judeţul Bihor. Credem că prin atingerea unui nivel superior de ordine şi curăţenie facem un bine atât turismului, cât şi întreprinzătorilor, dar şi populaţiei din zonă”, a declarat preşedintele CJ Bihor, Pásztor Sándor.

Sistemul a costat 120.000 de lei plus TVA, fiind montate 22 de camere în 13 locaţii, începând din amonte, din comuna Bulz, până în aval, la Aleşd. Iniţiativa acestui proiect a pornit, în urmă cu câteva luni, de la consilierul judeţean liberal Sebastian Lascu, propunerea fiind agreată imediat de conducerea judeţului.


„Practic, întreg defileul Crişului Repede este monitorizat 24 de ore din 24 de către o firmă de pază din Oradea; prin Garda de Mediu se identifică fapta, Poliţia identifică făptaşul şi, din calculele noastre, în 6-8 zile se ajunge la făptaş dacă avem probleme de acest gen în zonă, care înseamnă, în principiu, depozitele de gunoi şi resturile care se aruncă pe malurile râului sau chiar în apă”, a precizat Pásztor.

Preşedintele Consiliului Județean Bihor consideră că astfel se va ajunge la un mediu mult mai curat, cu mai mulţi turişti şi mai multe posibilităţi. De asemenea, acesta susține că dorește extinderea proiectului și în județul Cluj și va solicita o întrevedere cu autoritățile județene din Cluj.


„În perspectivă, am vrea să extindem proiectul şi pe alte zone turistice ale Bihorului şi să vorbim cu conducerea judeţului Cluj despre amontele Crişului repede. (...) Parțial rezolvăm problema. În amonte, avem județul Cluj, iar în aval, Aleșd și Lugaș. Trebuie să ne ajute să putem stopa acest fenomen, vom merge să discutăm cu autoritățile pentru a extinde colaborarea”, a mai precizat Pásztor Sándor.

Ultimele Stiri
abonare newsletter