Actualitate

Taximetriștii sunt nemulțumiți de noul regulament propus de Primăria Cluj-Napoca

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a propus un nou regulament pentru taximetrele din Cluj. Taximetriștii clujeni au transmis că nu sunt mulțumiți de regulile pe care dorește să le implementeze.

Primăria a solicitat întocmirea unui studiu de specialitate privind stabilirea necesarului de autorizații de taxi la nivelul municipiului Cluj-Napoca pentru perioada 2020-2025.

Studiul elaborat de specialiștii de la Universitatea Tehnică Cluj-Napoca prezintă ca și concluzie finală faptul că este necesară creșterea la 2.500 a numărului de autorizații de taxi, exclusiv cu autorizații de taxi care utilizează doar vehicule electrice.


Primăria Cluj-Napoca a pus în dezbatere aprobarea studiului de specialitate în ceea ce privește stabilirea numărului maxim de autorizații de taxi pentru perioada 2020-2025 la nivelul municipiului Cluj-Napoca. Etapa consultării publice are loc în perioada  21 august – 5 septembrie. Persoanele interesate pot trimite sesizările, observațiile, punctele de vedere la adresa de email: consultarepublica@primariaclujnapoca.ro sau pot înregistra adrese scrise la Serviciul Centrul de Informare pentru Cetățeni, str. Moților nr.7 sau la orice primărie de cartier.

“Maxim 2.500 autorizații de taxi prin suplimentarea cu 31 de autorizații de taxi față de cele existente acestea urmând a se distribui exclusiv pentru autovehiculele electriceOrice autorizație de taxi restrasă în condițiile legii va fi convertită în autorizație de taxi pentru vehicule electrice”, transmite municipalitatea.


Taximetriștii spun că există nereguli care le-ar crea neplăceri.

„În urma consultărilor cu membrii,operatori de transport autorizați și juriști, am constatat că în cuprinsul actului administrativ propus există articole care nu sunt în concordanță cu legislația națională actuală, aplicarea acestora fiind aptă să producă grave prejudicii întregului sector de transport cu taximetre, cu repercursiuni la consumatorul acestui serviciu”, se arată într-un comunicat de presă.


Taximetriștii au mai spus că: „Viziunea noastră este cea conform căreia serviciul de taximetrie are nevoie de îmbunătățire constantă a calității, corelată cu un cost suportabil de către utilizatori, cost care trebuie să fie în concordanță cu realitatea economico- financiară de pe piață. Tarifele actuale, în vigoare din anul 2013, timp în care costurile operaționale  au crescut cu peste 50% ,a contribuit la diminuarea calițății serviciului și au obligat operatorii la stoparea investițiilor. Pentru optimizarea maximă a serviciului avem nevoie de un tarif decent și,conform
Legii38/2003, de acces pe benzile dedicate transportului în comun, factori care pe termen scurt ar contribui la calitatea serviciului și fluidizarea traficului iar pe termen mediu-lung la investiții ale operatorilor  în vehicule mai puțin poluante”.

Citește și: Mai multe taxiuri în Cluj-Napoca, dar cu o condiție! Studiu: Taximetriștii lucrează foarte puțin, nu preiau comenzi din Florești și Apahida, clujenii preferă servicii de ridesharing


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter