Actualitate

"Dumnezeu să ne ierte": un film despre prietenie, violență și umanitate ajunge în cinematografele din Cluj

Puține filme au intrat în competiția din cadrul Festivalului Internațional de Film Donostia-San Sebastián fiind atât de așteptate și înconjurate de atât de mult entuziasm precum filmul lui Rodrigo Sorogoyen.

"Dumnezeu să ne ierte": un film despre prietenie, violență și umanitate ajunge în conematografele din Cluj "Dumnezeu să ne ierte": un film despre prietenie, violență și umanitate ajunge în conematografele din Cluj

“Dumnezeu să ne ierte”, care a și câștigat premiul pentru Cel mai bun scenariu. Un thriller melancolic despre oameni care nu își pot controla acțiunile, filmul are în centrul atenției povestea unui ucigaș în serie într-un Madrid fierbinte, plin de pelerini atrași de vizita Papei.

“Dumnezeu să ne ierte” va ajunge în cinematografele din România începând cu 27 octombrie.


În prima săptămână după premiera națională, filmul 'Dumnezeu să ne ierte' va putea fi vizionat în  mai multe cinematografe din țară: printre care şi Cluj Napoca (Cinema Victoria şi Florin Piersic).

În timp ce capitala Spaniei se pregătește să primească mulțimile ce vor să participe la vizita Papei, o criză de austeritate declanșează proteste violente, iar un ucigaș în serie vânează femei în vârstă chiar în centrul orașului. Fiind presați de superiori să țină veștile crimelor departe de ochii publicului, cei doi detectivi, Velarde (Antonio de la Torre) și Alfaro (Roberto Álamo), se regăsesc captivi în pishicul violent al unui criminal în serie. Fiecare încercă să-și controleze impulsurile violente, în timp ce se luptă cu timpul pentru a opri crimele care devin din ce în ce mai groaznice. Totul duce la un final neașteptat și șocant al acestui film tensionat și de neuitat.


Într-un interviu pentru Variety, Sorogoyen mărturisește că 'tema prieteniei în film a fost într-adevăr secundară până când am început filmările. Evident, ne-a plăcut foarte mult relația dintre cei doi și evoluția lor de la dezinteres total unul față de celălalt, până la respect absolut. Doar atunci când am început să lucrăm cu actorii, și datorită muncii lor, filmul a devenit în cele din urmă povestea a doi oameni care s-au simțit singuri și au reușit să găsească, atunci când părea imposibil, un partener care să le ofere sprijin și respect. Lucruri de care, până la urmă, avem nevoie toți.'
Filmul a avut premiera în competiția din cadrul Festivalului Internațional de Film Donostia-San Sebastián din Spania, unde a și câștigat premiul pentru Cel mai bun scenariu. După care, și-a continuat traseul fiind nominalizat în diferite categorii în cadrul Seattle IFF și Miami IFF.

Etichete: cinematografe
Ultimele Stiri
abonare newsletter