Actualitate

Procurorii destructurează o rețea care a delapidat 7 milioane de lei. Descinderi fulger în Cluj și alte județe.

Zeci de percheziții au loc joi în Cluj și alte judeţe pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în delapidare. Prejudiciul în acest caz depăşeşte 7,2 milioane de lei.

Percheziții în Cluj și alte județe în pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în delapidare|Foto: Arhivă IGPR Percheziții în Cluj și alte județe în pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în delapidare|Foto: Arhivă IGPR

 

 


Joi, procurorii DIICOT fac 32 de percheziţii domiciliare în municipiul Bucureşti și judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Argeş, Galaţi, Bacău şi  Cluj, într-o cauză ce vizează destructurarea unui grup infracțional organizat, specializat în delapidare în formă continuată cu consecințe deosebit de grave, complicitate la delapidare, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals material în înscrisuri oficiale și tăinuire.

CITEȘTE ȘI: 
Percheziţii, inclusiv în Cluj, pentru destructurarea unui grup infracţional specializat în înşelăciune şi spălarea banilor prin intermediul gunoaielor

Grupul infracţional ar fi acţionat în perioada august 2022 - martie 2023 şi ar fi delapidat cantităţi semnificative de îngrăşăminte şi pesticide din patrimoniul unei societăţi comerciale.


Comenzi fictive prin utilizarea identității unor clienți 

Potrivit procurilor DIICOT, un angajat al firmei a întocmit comenzi fictive folosind identitatea unor clienţi care nu aveau cunoştinţă despre aceste operaţiuni.

„Din cercetările efectuate în cauză a rezultat faptul că, după preluarea cantităților de  îngrășăminte și pesticide, șoferii mijloacelor de transport erau direcționați de ceilalți membri ai grupului către alte societăți cu profil agricol, unde bunurile erau descărcate și comercializate la prețuri, cu aproximativ 50% sub valoarea de piață.


Pentru crearea unei aparențe de legalitate a tranzacțiilor, administratorii societăților comerciale beneficiare procedau, în baza unor înțelegeri prealabile cu membri grupului infracțional, la înregistrarea în evidențele contabile a unor facturi, în care atestau date nereale cu privire la proveniența bunurilor achiziționate”, arată DIICOT.  

CITEȘTE ȘI: 
Percheziții în Cluj, într-un dosar ce vizează obținerea ilegală de fonduri publice. Prejudiciu estimat la 1,6 milioane de lei.

Prejudiciul produs este estimat la suma de 7.266.586,81 lei.


17 persoane vor ajunge la DIICOT pentru audieri. 

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul  Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate București, Pitești, Bacău,  Galați, Cluj-Napoca și Serviciilor de Combatere a Criminalității Organizate Călărași și Ialomița.


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Percheziţii în Cluj și alte județe la o grupare care a obţinut milioane de euro din vânzarea frauduloasă de terenuri

Ultimele Stiri
abonare newsletter