Actualitate

„Amintiri din copilărie”, lecturat de Emil Boc. Primarul le-a citit copiilor de la Școala „Ioan Bob”, cu ocazia Zilei Internaționale a Cititului Împreună

Cu ocazia Zilei Internaționale a Cititului Împreună oamenii din toată lumea citesc împreună cu voce tare și își împărtășesc poveștile. În această zi Emil Boc le-a citit copiilor de la Școala „Ioan Bob”.

Primarul Emil Boc/ Foto: Emil Boc - Facebook Primarul Emil Boc/ Foto: Emil Boc - Facebook

 

 


În fiecare an, cu ocazia Zilei Internaționale a Cititului Împreună, oamenii din toată lumea citesc împreună cu voce tare și își împărtășesc poveștile, scopul principal fiind acela de a susține alfabetizarea ca un drept al omului care aparține tuturor. 

 


Este o campanie de promovare a bucuriei, frumuseții și beneficiilor lecturii. Ziua Internațională a Cititului Împreună / World Read Aloud Day (WRAD) a fost inițiată de LitWorld, o organizație nonprofit fondată în anul 2007. Această inițiativă reunește într-o singură zi copii, tineri și adulți din peste o sută de țări ale lumii pentru a celebra puterea cuvintelor.

Cu ocazia acestei zilei, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, le-a citit elevilor de la Școala „Ioan Bob” „Amintiri din copilărie” de Ion Creangă.


„Ziua internațională a cititului împreună marcată la Cluj-Napoca, la Școala Gimnazială „Ioan Bob” - Lectură publică - „Amintiri din copilărie” (fragmente) de Ion Creangă

Mulțumesc echipei de la această îndrăgită școală clujeană pentru invitație și îi felicit pentru inițiativa educațională pe care o pun în practică în fiecare an cu ocazia Zilei Internaționale a Cititului Împreună”, a transmis Emil Boc.


Cum influențează cititul cu voce tare creierul?

Cititul în mod frecvent este extrem de important pentru dezvoltarea armonioasă a personalității și a creierului. Acesta formează rețele neuronale responsabile de funcțiile cognitive- imaginație, memorie, concentrare, gândire logică, analiza și sistematizarea datelor.

Abilitățile dobândite în procesul de citire atentă sunt transferate automat în alte domenii de activitate- numărarea orală, rezolvarea problemelor matematice, învățarea limbilor străine și creativitatea artistică. O persoană obișnuită să citească din copilărie gândește mai eficient, dobândește rapid cunoștințe noi și chiar și în situații dificile ia deciziile corecte, necedând presiunii stereotipurilor, emoțiilor și autorităților.


Unele studii arată că atunci când unui copil i se citește des, părțile creierului lui care se ocupă cu înțelegerea și imaginația sunt foarte active. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Inventatorul aparatului de „citit în palmă” de la Inspectoratul Școlar Cluj, promotor al „Școlii Zalmoxiene”

Jumătate din români nu au citit nici o carte în ultima jumătate de an

abonare newsletter