Actualitate

Contract semnat pentru construirea secțiunii de 29 de km, Chiribiș – Biharia, din Autostrada Transilvania. Constructorul român are termen doi ani pentru realizarea lucrărilor.

CNAIR a semnat cu constructorul Precon contractul pentru proiectarea și execuția segmentului de 29 km Chiribiș-Biharia de pe Autostrada Transilvania (A3).

Autostrada Transilvania. A fost semnat contractul pentru realizarea segmentului Chiribiș–Biharia (29km)/Foto: Cristian Pistol Facebook.com Autostrada Transilvania. A fost semnat contractul pentru realizarea segmentului Chiribiș–Biharia (29km)/Foto: Cristian Pistol Facebook.com

 

 


Realizarea segmentului de 29 km Chibriș-Biharia, de pe A3, a fost blocată din cauza contestațiilor. Antreprenorul Precon acuza recent CNAIR pentru tergiversarea semnării contractului, în timp ce ministrul Transporturilor a dat vina pe constructor pentru blocaj. Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) a obligat CNAIR să semneze contractul cu Precon pentru lotul Chiribiș-Biharia de pe Autostrada Transilvania.

 


„Am semnat astăzi un nou contract pentru proiectarea și execuția lucrărilor de construcție a secțiunii de autostradă Chiribiș – Biharia, parte a Autostrăzii Transilvania! Semnarea a fost posibilă doar după soluționarea contestațiilor de către CNSC”, informa la finalul săptămânii trecute directorul CNAIR, Cristian Pistol, prin intermediul unui mesaj publicat pe pagina de Facebook

CITEȘTE ȘI: 
Contractul pentru lotul Chiribiș-Biharia al A3, blocat! Ministrul Transporturilor și constructorul Precon se acuză reciproc pentru tergiversări.

Asocierea Precon Transilvania SRL - Citadina 98 S.A, are la dispoziție 6 luni pentru perioada de proiectare, 18 luni pentru execuție și 785,215 milioane de lei (fără TVA), asigurați prin Programul Transport (PT), pentru finalizarea lucrărilor.


Pe traseul acestei secțiuni de autostradă cu o lungime de 28,55 km vor fi construite inclusiv 7 poduri și 11 pasaje.

La vest, segemtnul Chiribiș-Biharia se continuă cu cei 5,5 km dați în trafic în 2020 între Biharia și Borș II, iar la Est, spre Cluj, constructorul Erbașu a început etapa de proiectare pentru lotul Suplacu de Barcău-Chiribiș (26 km)


„Contractele anterioare pentru construcția acestei secțiuni de autostradă au fost reziliate de mai multe ori pâna acum, din cauza incapacității constructorilor de a finaliza lucrările”, potrivit CNAIR. 

Doi ani pentru realizarea lotului de 29 km de pe A3

Semnarea contractului pentru construirea lotului de 28,55 kilometri Chiribiș - Biharia din Autostrada Transilvania a fost blocată, deși câștigătorul licitației a fost desemnat încă de anul trecut


Precon Transilvania a susținut, prin intermediul unei informări, că a solicitat de două ori CNAIR să stabilească o dată pentru semnarea contractului, înainte de a se adresa CNSC pentru obligarea autorității contractante la semnarea acestuia.

CITEȘTE ȘI: 
„Undă verde” pentru cei 28 km de drum de pe segmentul Chiribiș-Biharia al Autostrăzii Transilvania

În august 2023, secțiunea Chibriș-Biharia de pe Autostrada Transilvania (A3) era deblocată prin desemnarea câștigătorului licitației pentru acest segment de autostradă. Câștigătorul contractului de 785 de milioane de lei, cu un termen de realizare de 24 de luni, a fost deasemnată firma bihoreană Precon. 

Contestațiile succesive au blocat, însă, proiectul finanțat din fonduri nerambursabile.

Câştigătorul licitaţiei pentru construcţia subsecţiunii Chiribiş – Biharia a Autostrăzii Transilvania este o asociere de constructori români, Precon Transilvania SRL– Citadina 98 SA, care în 24 de luni va trebui să construiască cei 28,55 de kilometri.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

CNAIR, obligată să semneze contractul pentru segmentul de 29 km Chiribiș-Biharia de pe Autostrada Transilvania. Decizia CNSC.

Contractul pentru lotul Chiribiș-Biharia al A3, blocat! Ministrul Transporturilor și constructorul Precon se acuză reciproc pentru tergiversări.

Ultimele Stiri
abonare newsletter