Administrație

„Undă verde” pentru cei 28 km de drum de pe segmentul Chiribiș-Biharia al Autostrăzii Transilvania

Contestația la licitația pentru segmentul Chiribiș-Biharia, de pe A3, a fost respinsă, vineri, de Curtea de Apel București. CNAIR poate semna contractul cu câștigătorul licitației Precon, desemnat în vara acestui an.

Contestația la licitația pentru segmentul Chiribiș–Biharia, respinsă în instanță/Foto: Cristian Pistol Facebook.com Contestația la licitația pentru segmentul Chiribiș–Biharia, respinsă în instanță/Foto: Cristian Pistol Facebook.com

 

 


Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) are undă verde pentru semnarea contractului pentru lotul Biharia-Chiribiș al Autostrăzii Transilvania cu firma românească Precon.

 


În august 2023, secțiunea Chibriș-Biharia de pe Autostrada Transilvania (A3) era deblocată prin desemnarea câștigătorului licitației pentru acest segment de autostradă. Câștigătorul contractului de 785 de milioane de lei, cu un termen de realizare de 24 de luni, a fost deasemnată firma bihoreană Precon. 

Contestațiile succesive au blocat, însă, proiectul finanțat din fonduri nerambursabile.


CNAIR a desemnat asocierea Precon – Citadina câștigătoare a licitației pentru finalizarea lucrărilor pe lotul Chiribiș – Biharia al Autostrăzii A3 Transilvania, încă de la începutul lunii iunie. Licitația a fost lansată în august 2022, după ce în luna mai, CNAIR reziliase contractul cu Selina. 

Ulterior, decizia Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor a fost atacată de firma contestatoare la Curtea de Apel București. Contestația Strabag la licitația pentru lotul Chiribiș - Biharia din Autostrada Transilvania (A3) a fost respinsă, vineri, de Curtea de Apel București, printr-o decizie definitivă, potrivit economica.net


Contract de aproape 160 de milioane de euro pentru 28 km de autostradă

Câştigătorul licitaţiei pentru construcţia subsecţiunii Chiribiş – Biharia a Autostrăzii Transilvania este o asociere de constructori români, care în 24 de luni va trebui să construiască cei 28,55 de kilometri, potrivit anunțului făcut în iunie 2023 de ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu.

Șeful CNAIR Cristian Pistol a confirmat informația privind desemnarea firmei câștigătoare pentru semnarea contractului pentru acest segment de pe A3. 


Astfel, asocierea de constructori și proiectanți români Precon Transilvania SRL– Citadina 98 SA a fost desemnată câștigătoare pentru realizarea secțiunii de autostradă Chiribiș-Biharia de pe AutostradaTransilvania. 

„De la momentul semnării contractului, Asocierea va avea la dispoziție 24 de luni, din care 6 luni pentru perioada de proiectare + 18 luni perioada de executie a lucrărilor, pentru finalizarea celor 28,55 de km ai acestei secțiuni de autostradă”, a notat șeful CNAIR pe pagina de Facebook. Contractul în valoare de 785,21 milioane de lei (fără TVA) va fi finanțat prin fonduri europene nerambursabile.

Pe Autostrada Transilvania, între Cluj-Napoca și Oradea, în septembrie 2023 a fost deschis traficului lotul Nuşfalău – Suplacu de Barcău, situație în care România a atins pragul de o mie de kilometri de autostradă.

De asemenea, pe traseul Târgu Mureș – Turda, Strabag ar putea deschide înainte de termen, în decembrie 2023, lotul Chețani – Câmpia Turzii (16 km).

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Românii de la Precon, câștigătorii licitației pentru lotul Chiribiș-Biharia de pe Autostrada Transilvania

Autostrada Transilvania. A fost desemnat câștigătorul licitației pentru secțiunea Biharia-Chibriș. Contract de aproape 160 de milioane de euro pentru 28 km

Autostrada Transilvania. România atinge borna de 1.000 km de autostradă, prin deschiderea segmentului Nușfalău-Suplacu de Barcău.

Din Cluj la Târgu Mureș, pe Autostrada Transilvania, de la 1 Decembrie. „Se încearcă inaugurarea chiar de Ziua Națională”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter