Actualitate

CNAIR, obligată să semneze contractul pentru segmentul de 29 km Chiribiș-Biharia de pe Autostrada Transilvania. Decizia CNSC.

Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) obligă CNAIR să semneze contractul cu Precon pentru lotul Chiribiș-Biharia de pe Autostrada Transilvania.

CNAIR, obligată să semneze contractul pentru segmentul Chiribiș-Biharia de pe Autostrada Transilvania, potrivit deciziei CNSC/Foto: Asociația Pro Infrastructura Facebook.com CNAIR, obligată să semneze contractul pentru segmentul Chiribiș-Biharia de pe Autostrada Transilvania, potrivit deciziei CNSC/Foto: Asociația Pro Infrastructura Facebook.com

 

 


Realizarea segmentului de 29 km Chibriș-Biharia, de pe A3, a fost blocată din cauza contestațiilor. Antreprenorul Precon acuza recent CNAIR pentru tergiversarea semnării contractului, în timp ce ministrul Transporturilor a dat vina pe constructor pentru blocaj.

CITEȘTE ȘI: 
Contractul pentru lotul Chiribiș-Biharia al A3, blocat! Ministrul Transporturilor și constructorul Precon se acuză reciproc pentru tergiversări.

Acum, contestația constructorului Precon a fost admisă la CNSC conform deciziei care s-a publicat miercuri, 28 februarie, iar Compania de Drumuri ar trebui să semneze contractul dacă nu va ataca decizia administrativă la Curtea de Apel București, inclusiv pentru a trage de timp, semnalează economedia.ro


Semnarea contractului pentru construirea lotului de 28,55 kilometri Chiribiș - Biharia din Autostrada Transilvania a fost blocată, deși câștigătorul licitației a fost desemnat încă de anul trecut

Precon Transilvania a susținut, prin intermediul unei informări, că a solicitat de două ori CNAIR să stabilească o dată pentru semnarea contractului, înainte de a se adresa CNSC pentru obligarea autorității contractante la semnarea acestuia.


Ulterior, bihorenii de la Precon au solicitat CNSC emiterea unei decizii privind obligarea CNAIR la semnarea contractului de lucrări.

În același timp, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu a dat vin ape antreprenorul român pentru blocaj. 


„În situația asta suntem. Avem un câștigător, îl știți, s-au cerut documentele de ce la CNAIR, să vină la semnat, ei contestă această chestiune. Ei au câștigat prin instanță că, altfel, vă spun sincer că aș fi anulat, dar mi-au spus colegii că nu prea se poate juridic”, a declarat Grindeanu la mijlocul lunii februarie. 

Doi ani pentru realizarea lotului de 29 km de pe A3

Contestația la licitația pentru segmentul Chiribiș-Biharia a fost respinsă, în noiembrie 2023, de Curtea de Apel București. 


CITEȘTE ȘI: 
„Undă verde” pentru cei 28 km de drum de pe segmentul Chiribiș-Biharia al Autostrăzii Transilvania

În august 2023, secțiunea Chibriș-Biharia de pe Autostrada Transilvania (A3) era deblocată prin desemnarea câștigătorului licitației pentru acest segment de autostradă. Câștigătorul contractului de 785 de milioane de lei, cu un termen de realizare de 24 de luni, a fost deasemnată firma bihoreană Precon. 

Contestațiile succesive au blocat, însă, proiectul finanțat din fonduri nerambursabile.

Câştigătorul licitaţiei pentru construcţia subsecţiunii Chiribiş – Biharia a Autostrăzii Transilvania este o asociere de constructori români, Precon Transilvania SRL– Citadina 98 SA, care în 24 de luni va trebui să construiască cei 28,55 de kilometri.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Contractul pentru lotul Chiribiș-Biharia al A3, blocat! Ministrul Transporturilor și constructorul Precon se acuză reciproc pentru tergiversări.

Ultimele Stiri
abonare newsletter