Ştiri din Transilvania

Românii de la Precon, câștigătorii licitației pentru lotul Chiribiș-Biharia de pe Autostrada Transilvania

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) are undă verde pentru semnarea contractului pentru lotul Biharia-Chiribiș al Autostrăzii Transilvania cu firma românească Precon.

Lotul Biharia-Chiribiș al Autostrăzii Transilvania, în iunie 2021. FOTO: Asociația Pro Infrastructura Lotul Biharia-Chiribiș al Autostrăzii Transilvania, în iunie 2021. FOTO: Asociația Pro Infrastructura

 

 


Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) a respins, pe fond, contestația depusă de Strabag, astfel că CNAIR poate semna cu Precon licitația pentru lotul Chiribiș-Biharia de pe Autostrada A3 Transilvania. Decizia CNSC la contestația depusă de Strabag a fost publicată marți, 8 august după aproape două luni de evaluare a contestației, scrie Economedia. Lotul Chiribiș – Biharia are o lungime de 28 km, având o valaore de 877 milioane lei.

 


CNAIR a desemnat asocierea Precon – Citadina câștigătoare a licitației pentru finalizarea lucrărilor pe lotul Chiribiș – Biharia al Autostrăzii A3 Transilvania, încă de la începutul lunii iunie. Licitația a fost lansată în august 2022, după ce în luna mai, CNAIR reziliase contractul cu Selina. După rezilierea contractului, Selina a primit certificat negativ și a atacat decizia în instanță. În realitate, Precon ar fi controlată chiar de Beniamin Rus, patronul Selina, potrivit presei din Bihor.

Decizia CNSC la contestația Strabag pentru lotul Biharia-Chiribiș de pe A3 a fost aceea de a respinge, pe fond, contestația. 


Ofertele au fost depuse de constructori din România, Austria, Ungaria și Turcia. Durata contractului este de 24 de luni din care 6 luni proiectare și 18 execuție:

- CONSTRUCȚII ERBAȘU SA
- Asocierea DUNA GROUP INTERNAȚIONAL KFT – SC ING SERVICE SRL – SC DUNA CONSTRUCȚII RO SRL (Ungaria)
- MAKYOL INSAAT SANAYI TURIZM VE TICARET AS
- Asocierea PRECON TRANSILVANIA SRL – CITADINA 98 SA
- Asocierea SC STRABAG SRL – ANTREPRIZA DE REPARAȚII ȘI LUCRĂRI ARL CLUJ SA.


Pe traseul Autostrăzii Transilvania, de la Cluj-Napoca la vama Borș II, CNAIR nu are contracte semnate pe trei loturi cu o lungime de 96 kilometri: 41 kilometri între Poarta Sălajului – Zalău – Nușfalău (lotul cu tunelul Meseș), 26 de kilometri pe lotul Suplacu de Barcău – Chiribiș (lotul cu viaductul de 1,7 km de la Suplacu de Barcău) respectiv lotul Chiribiș – Biharia (26 km) câștigat de Precon.

Pe Autostrada Transilvania, între Cluj-Napoca și Oradea, luna viitoare se estimează inaugurarea lotului Nurol (14 km, Nușfalău – Suplacu de Barcău), iar pe traseul Târgu Mureș – Turda, Strabag ar putea deschide înainte de termen lotul Chețani – Câmpia Turzii (16 km).


Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Autostrada Transilvania. Licitația de peste 1 miliard de lei pentru devierea secțiunii Nădășelu-Mihăiești, publicată de CNAIR

Ultimele Stiri
abonare newsletter