Timp Liber

Fructul care previne apariția bolii Alzheimer, cu multe beneficii pentru sănătate. Reduce riscul de astm și diabet

Fructul care previne apariția bolii Alzheimer, cu multe beneficii pentru sănătate. Acest fruct este consumat frecvent de români și recomandat de specialiști datorită beneficiilor pe care le are asupra organismului.

Fructul care previne apariția bolii Alzheimer, cu multe beneficii pentru sănătate. Reduce riscul de astm și diabet Fructul care previne apariția bolii Alzheimer, cu multe beneficii pentru sănătate. Reduce riscul de astm și diabet

 

 


Fructul care previne apariția bolii Alzheimer, cu multe beneficii pentru sănătate. Cred că fiecare dintre noi a auzit zicala Un măr pe zi ține doctorul la distanță. 

 


Merele sunt printre cele mai îndrăgite fructe, dar și cele mai accesibile, fiind o sursă naturală de sănătate. Aceste fructe sunt cele mai consumate de români, pe lângă portocale și banane. Consumul de mere are numeroase beneficii pentru organism, ele fiind foarte valoroase din punct de vedere nutrițional.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

Spre deosebire de struguri și banane, merele rămân ferme în rucsac sau geantă și nu necesită o protecție specială, de aceea, merele reprezintă o gustare ideală în orice moment al zilei, potrivit sfatulmedicului.ro.


Fructul care previne apariția bolii Alzheimer, cu multe beneficii pentru sănătate. Reduce riscul de astm

Fructul care previne apariția bolii Alzheimer, cu multe beneficii pentru sănătate. Conform unui studiu realizat efectuat pe șoareci, s-a dovedit că sucul de mere poate ține la distanță boala Alzheimer și poate combate îmbătrânirea prematură a creierului. Sucul de mere a redus speciile dăunătoare de oxigen reactiv (ROS) în țesutul cerebral și a redus la nivelul minim declinul mental. Acesta poate ajuta la conservarea acetilcolinei, un neurotransmițător care poate scădea odată cu înaintarea în vârstă.

De asemenea, mărul, fructul care previne apariția bolii Alzheimer, cu multe beneficii pentru sănătate este bogat în antioxidanți care ajută la protecția plămânilor de daunele oxidative.


Fructul care previne apariția bolii Alzheimer, mărul, ajută și la pierderea în greutate. Potrivit unui studiu brazilian, consumul unui măr înainte de masă a ajutat femeile să piardă cu până la 33%  mai mult în greutate, faţă de femeile care nu au consumat un măr, conform csid.ro.

CITEȘTE ȘI:

Leguma cu multe beneficii pentru organism, consumată des de români. Scade tensiunea arterială și întărește oasele

Fructul care previne riscul apariției bolilor cardiovasculare, cu multe beneficii pentru organism. Menține oasele sănătoase și are efect anticancerigen

Fructul care previne apariția bolii Alzheimer, cu multe beneficii pentru sănătate. Previne riscul apariției diabetului

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, mărul, fructul care previne apariția bolii Alzheimer, previne și riscul apariției diabetului. Mai multe studii au demonstrat că un consum de mere duce la un risc mai scăzut de diabet de tip 2. Un măr consumat pe zis cade cu 28% riscul apariției  diabetului de tip 2.

Totodată, merele au un conținut ridicat de potasiu, care ajută la rândul ei sănătatea inimii și previne organismul de bolile cardiovasculare.

 

CITEȘTE ȘI:

Fructul care repară ficatul. Are efect anticancerigen, te ajută să slăbești și întărește sistemul imunitar

Băutura care reduce stresul și oboseala. Relaxează mușchii și scade presiunea sângelui

Alimentul cu multe beneficii pentru sănătate. Reglează nivelul zahărului din sânge și menține inima sănătoasă

abonare newsletter