Timp Liber

Alimentul cu multe beneficii pentru sănătate. Reglează nivelul zahărului din sânge și menține inima sănătoasă

Alimentul cu multe beneficii pentru sănătate. Acest aliment este o adevărată binecuvântare atât pentru sănătate, cât și pentru rețetele culinare.

Alimentul cu multe beneficii pentru sănătate. Reglează nivelul zahărului din sânge și menține inima sănătoasă Alimentul cu multe beneficii pentru sănătate. Reglează nivelul zahărului din sânge și menține inima sănătoasă

 

 


Alimentul cu multe beneficii pentru sănătate. Este vorba despre vinete.

 


Vinetele sunt considerate legume, dar din punct de vedere botanic ele sunt, de fapt, fructe.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

Pentru ca vinetele să își păstreze toate beneficiile, se recomandă să le consumi gătite la abur, la cuptor, coapte sau la grătar, fără ulei. Ele sunt bogate în proteine, fibre, vitamine, fier, potasiu, calciu, fosfor, sodiu, magneziu și pectină, iar multe dintre aceste substanțe nutritive se găsesc și în coajă, potrivit doc.ro.


Alimentul cu multe beneficii pentru sănătate. Reglează nivelul zahărului din sânge

Vinetele reprezintă alimentul cu multe beneficii pentru sănătate. Vinetele au  au un conținut ridicat de fibre, care trec prin sistemul digestiv intacte. Aceste fibre pot reduce zahărul din sânge prin încetinirea ratei de digestie și a absorției zahărului din organism. Absorbția încetinită menține nivelul zahărului din sânge constant.

Totodată, vinetele sunt recomandate şi persoanelor care doresc să slăbească, fiind sărace în calorii. O singură vânătă conţine în jur de 35 de calorii și au un conţinut mare de fibre care te ajută să te saturi repede fără să mănânci mult, potrivit csid.ro.


Alimentul cu multe beneficii pentru sănătate. Vinetele conțin o cantitate mare de vitamine B1 și B6. Aceste vitamine oferă organismului o îmbunătățire a metabolismului și crește aportul de energie.

CITEȘTE ȘI:

Planta cu beneficii pentru organism, care tratează bolile de ficat. Reglează glicemia și purifică sângele

Planta care scade colesterolul și previne cancerul. E cunoscută ca planta zeilor

Alimentul cu multe beneficii pentru sănătate. Menține inima sănătoasă

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, vinetele, alimentul cu multe beneficii pentru sănătate, protejează inima de anumite boli cardiovasculare. Datorită conținutului lor de antioxidanți, vinetele pot ajuta la reducerea riscului bolilor de inimă. De asemenea, vinetele au proprietatea de a îmbunătăți circulația sângelui și de a reduce formarea de plăci și depozite în arterele principale, inclusiv în aortă.

Chiar dacă vinetele au foarte multe beneficii pentru organism, ele conțin și foarte mulți alcoloizi. Medicii nu recomandă consumul de vinete persoanelor care suferă de artrită, gută și alte boli inflamatorii deoarece această substanță care se găsește în vinete poate declanșa alergii sau intoxicație.

 

CITEȘTE ȘI:

Simptomul care indică un posibil cancer la bărbați. Consultă medicul de urgență

Planta care scade tensiunea arterială, cu multe beneficii pentru organism. Reglează nivelului zahărului din sânge și menține oasele sănătoase

abonare newsletter