Timp Liber

Fructul care previne riscul apariției bolilor cardiovasculare, cu multe beneficii pentru organism. Menține oasele sănătoase și are efect anticancerigen

Fructul care scade previne riscul apariției bolilor cardiovasculare, cu multe beneficii pentru organism. Acest fruct menține oasele sănătoase și are efect anticancerigen.

Fructul care previne riscul apariției bolilor cardiovasculare, cu multe beneficii pentru organism. Menține oasele sănătoase și are efect anticancerigen Fructul care previne riscul apariției bolilor cardiovasculare, cu multe beneficii pentru organism. Menține oasele sănătoase și are efect anticancerigen

 

 


Fructul care previne riscul apariției bolilor cardiovasculare, cu multe beneficii pentru organism. Este vorba despre căpșuni. Aceste fructe sunt recomandate de specialiști datorită beneficiilor pe care le au asupra organismul și a sănătății noastre.

 


Căpșuna, fructul care previne riscul apariției bolilor cardiovasculare, cu multe beneficia pentru organism este bogată în vitaminele A, C,  E, B1, B2, B6, K, PP, acid folic, fier, calciu, magneziu și fibre.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

 


Fructul care previne riscul apariției bolilor cardiovasculare, cu multe beneficii pentru organism. Menține oasele sănătoase

Fructul care previne riscul apariției bolilor cardiovasculare, cu multe beneficia pentru organism. Cu o istorie de peste 2.200 de ani, căpşunii s-au găsit încă din cele mai vechi timpuri atât pe continentul european, cât şi pe cel american. Acestea au fost descoperite în mod oficial în Virginia, de catre primii exploratori, în 1588, potrivit csid.ro.

Conform unui studiu realizat de cercetătorii de la Universitatea Harvard, s-a dovedit că antocianinele, o serie de flavonoizi care se regăsesc în căpșune, reduc riscul de infarct cu până la 32% în rândul femeilor. Acest lucru este valabil dacă se consumă cel puțin 3 porții de căpșune pe săptămână, scrie doc.ro.


De asemenea, datorită conținutului ridicat de potasiu, magneziu și vitamina K, căpșunile sunt niște aliați de nădejde al oaselor.

 

CITEȘTE ȘI:

Fructul care repară ficatul. Are efect anticancerigen, te ajută să slăbești și întărește sistemul imunitar

Băutura care reduce stresul și oboseala. Relaxează mușchii și scade presiunea sângelui

 

Fructul care previne riscul apariției bolilor cardiovasculare, cu multe beneficii pentru organism. Are efect anticancerigen

Pe lângă beneficiile menționate mai sus, căpșuni au și un efect anticancerigen asupra organismului. Conform specialiștilor, căpșunile sunt bogate în vitamina C, unul dintre antioxidanții care pot contribui la prevenirea cancerului.

Totodată, acest fruct conține mai mulți antioxidanți care îndepărtează radicalii liberi și neutralizează efectele negative pe care le pot avea asupra celulelor din organism.

Vitamina C din căpșuni mai are un beneficiu asupra, dar de această dată pe plan extern. Aceasta ajută și la producerea colagenului care îmbunătățește elasticitatea pielii. Pe lângă îmbunătățirea elasticității pielii, căpșuni contribuie la reducerea ridurilor și luminozității tenului.

 

CITEȘTE ȘI:

Alimentul cu multe beneficii pentru sănătate. Reglează nivelul zahărului din sânge și menține inima sănătoasă

Planta cu beneficii pentru organism, care tratează bolile de ficat. Reglează glicemia și purifică sângele

Ultimele Stiri
abonare newsletter