Timp Liber

Leguma cu multe beneficii pentru organism, consumată des de români. Scade tensiunea arterială și întărește oasele

Leguma cu multe beneficii pentru organism, consumată des de români. Această legumă scade tensiunea arterială, curăță sângele și întărește oasele.

Leguma cu multe beneficii pentru organism, consumată des de români. Scade tensiunea arterială și întărește oasele

 

 


Leguma cu multe beneficii pentru organism și consumată des de români este ceapa și are numeroase proprietăți bune pentru sănătatea noastră.

 


Deși, în același timp, multă lume evită să consume ceapă din cauza gustului și mirosului puternice pe care le are, consumul său este cu adevărat benefic pentru noi din punct de vedere medical.

Datorită conținutului său bogat în fier, această legumă poate să lupte împotriva anemiei și este un foarte bun antiinflamator și antiseptic.


Leguma cu multe beneficii pentru organism. Scade tensiunea arterială

Ceapa, leguma cu multe beneficii pentru organism, are efecte mari în ceea ce privește tensiunea arterială, indiferent dacă este consumată crudă sau fiartă, scrie sfatulmedicului.ro. Aceasta ajută la scăderea tensiunii arteriale în mod natural.

Totodată, consumul acestei legume ajută la subțierea sângelui, curățarea lui de grăsimi care nu sunt sănătoase și dizolvă cheagurile de sânge.


Încă un beneficiu major pe care această legumă consumată des de români o aduce organismului nostru este faptul că poate să prevină cancerul de colon. Ceapa conține fructo-oligozaharidele, substanțe care stimulează înmulțirea bacteriilor bune din colon. Aceste substanțe ajută, simultan, la reducerea riscului de tumori care pot apărea la colon.

CITEȘTE ȘI:


Fructul care repară ficatul. Are efect anticancerigen, te ajută să slăbești și întărește sistemul imunitar


Planta cu beneficii pentru organism, care tratează bolile de ficat. Reglează glicemia și purifică sângele

 

Leguma cu multe beneficii pentru organism. Întărește oasele

Un alt lucru pentru care consumul acestei legume este foarte important este faptul că ajută la susținerea sistemului osos. Pe scurt, consumul cepei întărește oasele.

Pe „lung”, un studiu care a fost efectuat pe un eșantion de 507 femei în postmenopauză sau perimenopauză a arătat că consumul de ceapă frecvent, o dată pe zi, a dus la o densitate a oaselor cu 5% mai mare decât la persoanele care consumă ceapă doar o dată la o lună sau chiar mai puțin, scrie doc.ro.

Leguma cu multe beneficii pentru organism. De asemenea, același studiu a demonstrat că persoanele în vârstă care au mâncat frecvent ceapă au riscuri mai mici cu 20% să facă fracturi de șold față de persoanele care nu consumă deloc ceapă.

Recent s-a mai decoperit că unul din componentele legumei cu multe beneficii pentru organism, ceapa, previne fragilizarea oaselor, mai exact osteoporoza, fiindcă întărește oasele.

CITEȘTE ȘI:

Leguma care te ajută să slăbești, cu multe beneficii pentru organism. Previne diabetul și menține ficatul sănătos

Fructul care întărește sistemul imunitar și oasele. Scade tensiunea arterială și îmbunătățește digestia

Ultimele Stiri
abonare newsletter