Timp Liber

Băutura care scade riscul de diabet. Dacă o consumi zilnic previne bolile cerebrale și reduce colesterolul „rău” din organism

Băutura care scade riscul de diabet. Această băutură face minuni pentru sănătatea noastră, iar studiile au arătat că aduce beneficii incredibile organismului când se confruntă cu boli cronice, precum bolile cerebrale sau de inimă.

Băutura cu numeroase beneficii pentru organism: ceaiul! / Foto: depositphotos.com Băutura cu numeroase beneficii pentru organism: ceaiul! / Foto: depositphotos.com

 

 


Această băutură „minune” este ceaiul!  Ei bine, ceaiul verde sau negru. Oricare dintre ele are numeroase efecte benefice asupra sănătăţii

 


Consiliul olandez al sănătăţii recomandă să se bea trei-patru ceşti de ceai pe zi după ce a trecut în revistă toate studiile realizate până în prezent asupra legăturii între consumul de ceai şi bolile cronice (afecţiuni cardiovasculare, diabet, cancer, demenţă, depresie, etc.). Această băutură pe care o preparăm în casă este un adevărat remediu natural.

Specialiştii subliniază că este vorba de ceai „adevărat” şi nu de infuzii sau ceaiuri de fructe, relatează passionsante.be.


Scade colesterolul „rău” din organism

Această băutură care previne diabetul are un efect pozitiv asupra presiunii arteriale. Consumul zilnic a cinci ceşti de ceai negru sau a trei ceşti de ceai verde reduce presiunea sistolică în medie cu 2 mmHg. 

În plus, această băutură ameliorează nivelul de colesterol: trei ceşti de ceai negru sau verde pe zi ar scădea nivelul colesterolului „rău” (LDL).


__________

CITEȘTE ȘI:


Cea mai sănătoasă băutură alcoolică. O consumăm fără a ști câte beneficii are pentru organism

__________

Băutura care previne diabetul previne și bolile cerebrale! 

Acest dublu efect al băuturii (presiune arterială şi colesterol) contribuie și la prevenirea bolilor vasculare (cardiace şi cerebrale).

Un alt aspect menţionat de passionsante.be este că patru ceşti de ceai negru sau verde ar scădea cu circa 15% riscul de a face diabet.

Aceste băuturi naturale sunt două tipuri de ceai care au un conținut bogat în substanțe active care ne ajută să ne menținem sănătoși.

__________

CITEȘTE ȘI:

Sucul cu 8 beneficii medicale: Are efecte anticancer, îmbunătățește vederea și ajută inima

__________

Băutura care te ajută să slăbești și cea care îți dă energie

Totodată, băutura care previne diabetul, bolile de inimă, cele cerebrale și are numeroase beneficii asupra organismului poate să te ajute să te simți mai bine cu tine zi de zi!

Dacă vorbim de ceaiul verde, acesta este băutura care va fi aliatul tău în procesul de slăbire. Această băutură are o cantitatea imensă de antioxidanți în conținut, mai mare decât în cazul ceaiului negru. Astfel, acest tip de băutură-  ceaiul verde - este util în procesul de slăbire, dar poate și să ofere organismului o imunitate crescută.

Dacă vorbim despre ceaiul negru, această băutură este un perfect energizant! Vrei să înlocuiești cafeaua, dar nu știi cu ce? Acum ai răspunsul. Ceaiul negru este mai bogat în cofeină și are efect energizant mai puternic. Această băutură ne ajută să trecem cu bine peste o zi încărcată.

Simpla înlocuire a băuturilor carbogazoase cu oricare dintre aceste băuturi - ceai verde sau ceai negru - aduce beneficii multiple pentru sănătatea noastră.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

__________________________________

Foto: depositphotos.com

CITEȘTE ȘI:

Simptomele diabetului: Primele simptome la apariția diabetului în organism

Ceaiul care reduce colesterolul și poate înlocui cafeaua. E numai bun pentru slăbit sănătos!

abonare newsletter