Timp Liber

Ceaiul care reduce colesterolul și poate înlocui cafeaua. E numai bun pentru slăbit sănătos!

Remediile naturale pot să aibă efecte surprinzătoare pentru organism, dar și să ne ajute să ajungem la silueta pe care ne-o dorim, slăbind sănătos. Ceaiul de păpădie este unul dintre acestea.

Ceaiul de păpădie face minuni pentru sănătatea și silueta noastră / Foto: pixabay.com Ceaiul de păpădie face minuni pentru sănătatea și silueta noastră / Foto: pixabay.com

 

 


Ceaiul de păpădie este unul dintre remediile naturale care aduc o mulțime de beneficii organismului nostru. Dar pe lângă faptul că ne ajută să fim în forță, acest ceai este și un aliat când vine vorba de o cură de slăbire.

 


Decât să ne lăsăm purtați de val și să alegem tot felul de metode de slăbire care ne pot afecta sănătatea putem să alegem anumite ceaiuri făcute din plante care ne vor ajuta în lupta noastră cu grăsimile. 

Ceaiul de păpădie ne ajută să slăbim

Păpădia are numeroase beneficii și e foarte ușor de găsit odată cu venirea primăverii, iar dacă o adaugi în dieta ta, această plantă poate să te ajute să slăbești până la 16 kg!


Fiindcă păpădia ajută la afecțiunile ficatului, ceaiul din această plantă ajută la eliberarea de cantități mari de sucuri biliare. Acestea ajută la digerarea grăsimilor și combaterea obezității. De aici și ajutorul pe care îl aduce când vrei să slăbești, pe lângă că îți ține ficatul sănătos.

Totodată, pentru că ceaiul de păpădie accelerează metabolismul, el îți va ajuta și digestia. Pe lângă toxinele pe care ți le elimină din corp, ceaiul din păpădie te va ajuta să elimini și surplusul de apă, mai ales dacă îl cmbini cu ceaiul de cozi de cireșe.


Dacă vrei să slăbești sănătos, poți să bei aproximativ două căni de ceai zilnic, după ce ai mâncat. Încearcă să nu abuzezi! Niciodată excesul nu este bun. Tot ce trebuie să faci este să-l faci o infuzie de plantă uscată cu un litru de apă fiartă și să consumi moderat.

Ceaiul de păpădie reduce colesterolul

De asemenea, ceaiul de păpădie ne ajută și să reducem colesterolul „rău”, datorită proprietăților sale. Acest lucru se întâmplă prin inhibarea enzimelor care sunt responsabile cu digestia grăsimilor.


În același timp, acest ceaiul conține și întreaga gamă de vitamine B. Complexul de vitamine B fiind deficitar în cazul persoanelor care țin dietă. Acest ceai poate fi și un înlocuitor sănătos pentru cafea, având în vedere că ultimele studii arată că substanțele din coada păpădiei au un efect energizant asupra corpului. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Planta ce vindecă inima, cu multe beneficii pentru organism. Previne bolile hepatice și reduce colesterolul ridicat

Planta ce reduce colesterolul rău. Un remediu pentru Alzheimer, cu beneficii pentru bolnavi de diabet

Ultimele Stiri
abonare newsletter