Actualitate

Fructul ideal pentru vară. Ce beneficii are asupra organismului?

Pepenele roșu este un fruct ideal pentru vară, deoarece oferă hidratare și este revigorant. Dintre toate fructele pe care le cunoaștem, pepenele roșu este fructul care conține cea mai mare cantitate de apă (peste 90%).

 

Acesta oferă săruri minerale, evidențiindu-se prin conținutul de magneziu și potasiu. În componența lui găsim licopenul, o substanță care ajută la neutralizarea radicalilor liberi. Licopenul se găsește în toate fructele și legumele roșii. Pe lângă magneziu și potasiu, pepenele roșu conține fibre, beta caroten și acid folic.


Beneficiile pepenelui verde pentru sănătate

Protejează împotriva astmului

Licopenul este antioxidantul potrivit în reacția organismului la răceli și gripă. Reduce atacurile de astm la copii dar are efecte terapeutice și la adulții cu astm.


Întărește imunitatea

Pepenele verde este bogat în vitamina C, care întărește sistemul imunitar, în vitamina B6, care ajută organismul să producă anticorpi și în vitamina A, care protejează corpul împotriva infecțiilor.


Ajută la combaterea excesului de greutate

Unul dintre cele mai mari avantaje ale pepenelui este că ajută la o pierdere sănătoasă în greutate. S-a demonstrat că apa accelerează metabolismul și eliminarea de toxine și grăsimi, ceea ce contribuie în cele din urmă la pierderea în greutate. O felie de pepene verde conține doar aproximativ 86 de calorii, mai puțin de 1 gram de grăsimi și nu conţine colesterol. În afară de aceasta, asigură 22 de grame de carbohidrați și 5% din necesarul zilnic de fibre.


Susține activitatea sistemului muscular și nervos

Pepenele este bogat în potasiu și este un excelent electrolit natural, favorizând buna funcționare a nervilor și mușchilor din organism. Nivelul de potasiu din organism este responsabil pentru intensitatea și frecvența cu care mușchii se contractă și controlează nivelul de excitabilitate nervoasă.


Îmbunătăţeşte funcționarea sistemului cardiovascular și a celui osos

Consumul susținut de pepene contribuie la îmbunătățirea circulației cardiovasculare, fiind un excelent agent vasodilatator, conducând la scăderea tensiunii arteriale.
Licopenul prezent în pepenele roșu contribuie la întărirea sistemului osos. Pepenele are și un conținut ridicat de potasiu care contribuie la fixarea calciului în organism, contribuind la întărirea sistemului osos și al articulațiilor.

Beneficii pentru piele și păr

Pepenele verde este o excelentă sursă de vitamina C, care este esențială pentru sinteza colagenului, care menține pielea elastică și întărește părul. Vitamina A din pepene contribuie la sănătatea pielii prin refacerea acesteia și crearea de celule noi.

Diuretic natural

Acesta este cel mai popular dintre multele beneficii pe care le are pepenele roșu. Este un diuretic natural care ajută la creșterea fluxului de urină, însă nu creează presiune asupra rinichilor, spre deosebire de alcool și cafea. Acesta ușurează presiunea asupra rinichilor în momentul în care se elimină excesul de lichide.

CITEȘTE ȘI

Pepene toxic: testul simplu care îți arată că un pepene este injectat

 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter