Sport

Minifotbalul, la nivel de Federaţie

<p><img class="caption" src="documente/stories/02_februarie/22_ziua/minifotbal.jpg" border="0" alt="Minifotbal" style="float: left; margin: 2px 5px;" />După patru ani de activitate în care au fost organizate patru Turnee Naţionale şi o Cupă a României, Asociaţia Română de Minifotbal (ARM) se transformă în Federaţia Română de Minifotbal.</p> <p>Istoria primelor competiţii de minifotbal în România merge până anii '70, oraşele Galaţi şi Târgu Mureş fiind deschizătoare de drumuri în acest sens. În celelalte judeţe, primele informaţii despre competiţii de minifotbal datează din anii '90. O dezvoltare fragilă a minifotbaluuil a început propriu-zis abia după 2000, prin organizarea unor competiţii izolate. Minifotbalul a trecut în această perioadă de la meciuri ad-hoc de pe terenurile din curţile şcolilor sau din parcările dintre blocuri la competiţii bine organizate pe terenuri cu gazon artificial, nocturnă şi chiar tribune pentru spectatori.</p>

Proiectul ARM a început oficial în anul 2007 prin organizarea primului turneu final şi prin demararea la nivel local a unor competiţii. În urma activităţii din ultimii ani, ARM a organizat patru Turnee Naţionale şi o Cupă a României şi a pus bazele primei echipe naţionale de minifotbal. Reprezentativa României, sub conducerea antrenorului Tiberiu Lajos (fostul arbitru internaţional la fotbal), a câştigat în 2010 primul turneu european de minifotbal. La competiţia găzduită anul trecut la Bratislava au mai participat naţionalele de minifotbal din Austria, Ungaria, Cehia şi Slovacia. În acest moment în sistemul competiţional sunt angrenaţi peste 25.000 de jucători.

„După acest parcurs încununat cu rezultate frumoase atât la nivel naţional şi european, am luat decizia de a depune toate eforturile ca minifotbalul din România să fie reprezentat la nivel de federaţie şi am reuşit“, a declarat Răzvan Burleanu, preşedintele noii Federaţii. Noul comitet executiv al Federaţiei de Minifotbal din România (FMR) va fi reprezentat de Răzvan Burleanu (preşedinte), Paul Costal (prim-vicepreşedinte), Ionică Onicaş (vicepreşedinte), Tiberiu Lajos (vicepreşedinte) şi Gavrilă Vasilescu (secretar general).


Pentru 2011, FMR îşi doreşte să organizeze un turneu european de minifotbal în România şi să consolideze campionatele de la nivel local, în cele peste 30 de judeţe în care se joacă în acest moment.

Ultimele Stiri
abonare newsletter