Social

Parcul Central prinde viață în acest weekend. Teatru de păpuși, muzică și jonglerii pentru copiii cu dizabilități și nu numai

Parcul Central din municipiul Cluj-Napoca prinde viață în acest weekend. Sâmbătă vor avea loc mai multe activități atent gândite pentru a oferi atât copiilor tipici, cât și celor atipici o experiență de neuitat.

Sâmbătă vor avea loc mai multe activități atent gândite pentru a oferi atât copiilor tipici, cât și celor atipici o experiență de neuitat/ FOTO: Facebook - Gradinita Malteza Sâmbătă vor avea loc mai multe activități atent gândite pentru a oferi atât copiilor tipici, cât și celor atipici o experiență de neuitat/ FOTO: Facebook - Gradinita Malteza

 

 


Parcul Central din municipiul Cluj-Napoca prinde viață în acest weekend. Asociația Serviciul de Ajutor Maltez în România la inițiativa Grădiniței Malteze din Cluj, organizează sâmbătă mai multe activități atent gândite pentru a oferi atât copiilor tipici, cât și celor atipici o experiență de neuitat. 

 


Sâmbătă, 24 septembrie, se va organiza un nou eveniment în acest sens. Incluziune, prietenie și distracție, toate acestea se vor reuni pe data de 24 septembrie 2022, între orele 11:00-18:00, în Parcul Central Cluj-Napoca la inițiativa Centrului de zi pentru copii cu dizabilități neuromotorii „Grădinița Specială Malteză” Cluj-Napoca. 

„Pregătim activități atent gândite pentru a oferi atât copiilor tipici, cât și celor atipici o zi în care prietenia și înțelegerea nu au nicio limită. Copiii din cadrul Grădiniței Maltez vă vor întâmpină cu voie bună și vor fi dornici să-și găsească noi prieteni de joacă alături de care să participe la activitățile interactive, a declarat Mirela Codreanu, director Centru Grădinița Malteză și coordonator Festival SIMFONIA PRIETENIEI. 


Programul activităților

  • 11:00-12:15-Teatru de păpuși (română și maghiară) 
  • 12:30-14:00 & 16:00-17:30-Muzică, jonglerii și jocuri cu Mr. Nicu 
  • 14:00 - 16:00-Traseu motric & Activități asistate de căței 
  • 11:00-18:00-Face painting și modelare baloane 
  • 11:00-18:00-Loc de joacă gonflabil 

Asociația Serviciul de Ajutor Maltez în România își propune ca pe viitor să contribuie și mai mult la creșterea consumului de activități culturale și sociale prin desfășurarea de activități cu tematici diferite destinate atât copiilor, cât și tinerilor (dans, expoziție de fotografie, spectacol cu tineri atât tipici cât și cu dizabilități, ateliere motrice, artă urbană, etc.). 

„Expunerea repetată prin acest tip de evenimente, va face ca pe viitor să nu mai existe o barieră sau o delimitare atât de mare între oamenii tipici și cei atipici. Astfel, reușim să normalizăm participarea activă și a persoanelor cu dizabilități la viața cotidiană a orașului Cluj-Napoca. Să nu ne mai gândim că există o diferență între noi și ceilalți, ci să ne educăm prin a elimina cuvântul «diferență» și să ne concentrăm mai mult pe abilitățile fiecăruia”, a adăugat Mirela Codreanu.


Festivalul SIMFONIA PRIETENIEI, revine în 2023 

Asociația a organizat în anul 2021 Festivalul SIMFONIA PRIETENIEI, un eveniment socio-cultural care a pus în centrul comunității persoanele cu dizabilități din Cluj-Napoca, în special tinerii și copiii. Evenimentul aflat la prima ediție, a avut loc la CASINO Centrul de Cultură Urbană, Parcul Central, Cluj-Napoca, în perioada 25-26 Iunie. 

În cele două zile de festival au participat aproximativ 1.500 de persoane, iar 630 de participanți au interacționat cu cele 25 de ateliere organizate pentru cei mici și mari. Festivalul SIMFONIA PRIETENIEI a avut ca scop creșterea gradului de incluziune, integrare, participare, accesibilitate și egalitate a tinerilor și copiilor speciali, cu dizabilități din Cluj-Napoca, printr-un set de activități de incluziune comune alături de adulți, tinerii și copiii. Asociația Serviciul de Ajutor Maltez în România pregătește încă de pe-acum cea de a doua ediție a Festivalului SIMFONIA PRIETENIEI, care va avea loc în anul 2023, lunile mai-iunie. Organizatorii promit o ediție și mai spectaculoasă decât prima, cu mai multe concerte, ateliere, dar și teatru de păpuși, sesiuni de lectură, activități asistate de animale, ateliere de pictură și multe altele.


 

CITEȘTE ȘI:

Campanie pentru realizarea primului spațiu de joacă incluziv din România, în Cluj: „Locul de joacă este «raiul pe pământ» pentru orice copil”

Primul loc de joacă incluziv din Cluj-Napoca va fi realizat în Parcul Rozelor

abonare newsletter