Social

Campanie pentru realizarea primului spațiu de joacă incluziv din România, în Cluj: „Locul de joacă este «raiul pe pământ» pentru orice copil”

Clujenii sunt încurajați să semneze o petiție în vederea amenajării primului loc de joacă incluziv din România, în Cluj-Napoca.

Campanie pentru realizarea unui parc incluziv în Cluj-Napoca/ Foto: simfoniaprieteniei.ro Campanie pentru realizarea unui parc incluziv în Cluj-Napoca/ Foto: simfoniaprieteniei.ro

 

Campania publicată pe platforma Declic cere ca, în municipiul Cluj-Napoca să fie realizat primul parc incluziv, în care copiii tipici sau speciali ai Clujului să se poată juca împreună.


 

Potrivit lui Dumitru Anca, inițiatorul petiției, locul de joacă este precum „raiul pe pământ” pentru orice copil, iar toți copiii din lume înțeleg limbajul jocului.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

PETIȚIA POATE FI SEMNATĂ AICI.


„Simfonia Prieteniei este un concept care a luat naștere la inițiativa unui grup din comunitate, apropiat de misiunea Grădiniței Malteze – centru de zi din Cluj- Napoca, pentru copii cu dizabilități. Scopul nostru asumat este de a asigura copiilor cu dizabilități accesul la spații publice de joacă prin dotări corespunzătoare nevoilor specifice fiecărui copil.

Prin acest proiect ne propunem să spargem bariere, să depășim prejudecăți și să aducem împreună comunitatea – copii și adulți deopotrivă, indiferent de abilitățile sau dizabilitățile lor. Serviciul de Ajutor Maltez în România a considerat mai mult decât potrivit să susțină inițiativa noastră și să preia sub «aripa sa» acest proiect dedicat comunității clujene.


Locul de joacă este «raiul pe pământ» pentru orice copil. Toți copiii din lume înțeleg limbajul jocului. Locul de joaca incluziv este acel spațiu amenajat special pentru joacă în care există ansambluri și echipamente de joacă adaptate atât pentru copiii cu dizabilități, cât și pentru copiii tipici”, arată inițiatorul petiței.

De ce este important proiectul?

Petiția atrage atenția primarului Emil Boc asupra nevoii unui loc de joacă incluziv deoarece de acolo se formează personalitatea celor mici și acolo vor interacționa cu cele mai multe persoane.


„Avem nevoie de tine pentru a clădi o comunitate mai bună, mai tolerantă, mai conștientă de realitatea persoanelor cu dizabilități  mai dornică să elimine barierele văzute și nevăzute dintre copiii tipici și cei speciali.

Imaginează-ți că acest loc de joacă e primul instrument de integrare socială între copii cu nevoi speciale și cei tipici. Cu un design atractiv și accesibil tuturor copiilor, spațiul devine un mediu perfect al incluziunii prin joacă, al eliminării discriminării și creează premisele formării atitudinii civice prin toleranță și deschidere față de toți membrii comunității”,  se mai arată în campanie.

În prezent această petiție a strâns peste 1.500 de semnături.

 

CITEȘTE ȘI:

Locuitorii din cartierul Între Lacuri cer linie de autobuz directă către Gheorgheni: „Pierdem zeci de minute așteptând două autobuze”

Ultimele Stiri
abonare newsletter