Monitorul Cartierelor

Bazin de înot în Cluj, în cartierul Borhanci. Boc: „Vom avea unul dintre cele mai moderne bazine de înot”

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat că în Borhanci ar urma să fie construit un bazin olimpic pentru înot.

Cartierul Borhanci/ Foto: captură Google Maps Cartierul Borhanci/ Foto: captură Google Maps

 

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a anunțat că în Borhanci urmează să fie construit un bazin olimpic pentru înot.


 

Potrivit primarului municipiului Cluj-Napoca, în luna iulie va fi organizată o ședință de Consiliu Local, iar printre hotărârile care se vor afla pe masa consilierilor local se află și aprobarea PUZ-urilor pentru cartierul Borhanci.


 

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 


Emil Boc a declarat în cadrul unui post de radio local, că în cartierul Borhanci vor fi demarate demersurile pentru realizarea unui bazin olimpic pentru performanță dar și pentru agrement în cartierul Borhanci.

„În ședința din luna iulie pe care o voi convoca cât de curând vom aproba PUZ-urile pentru Borhanci. Unul dintre ele va fi dedicat exact construirii unui bazin de înot în Borhanci. Un bazin care va avea toate facilitățile moderne, inclusiv de performanță olimpică așa cum îi stă bine Clujului”, a declarat edilul.


Conform edilului, viitorul bazin de înpt din cartierul Borhanci va avea o capacitate de 1.000 de spectatori.

„Bazinul acesta de înot va fi acoperit, cu capacitate cu 1.000 de spectatori și un volum unitar ce cuprinde zone dedicate competițiilor sportive de natație ce includ bazin olimpic de înot, un bazin olimpic de sărituri, o zonă de gradenă pentru spectatori, zone de agrement, un bazin de inițiere, saune, jacuzzi, vestiare și o zonă administrativă. Clădirea organizată pe trei nivele va fi realizată în așa fel încât să existe acces la fiecare nivel din exterior (…) Vom avea una dintre cele mai moderne săli sau bazine de înot cu infrastructură modernă de ultimă generație în materia de natație”, a adăugat Emil Boc.


Care sunt obiectivele urmărite prin PUZ-urile din Borhanci?

- Creșterea calității și atractivității spațiilor publice, în favoarea unei mai bune calități a vieții, atât pentru locuitorii din cartierul Borhanci, cât și pentru vizitatori;
- Crearea unui hub educațional, a unei unități de sănătate, a unui bazin de înot, a unei baze sportive și a unei păduri-parc într-un perimetru actual neamenajat va prezenta un real interes pentru rezidenți și pentru ceilalți locuitori ai municipiului și nu numai;
- Calmarea, eficientizarea și reducerea, restricționarea traficului motorizat în favoarea dezvoltării unei rețele atractive și sigure de trasee pietonale și velo;
- Posibilitatea folosirii modului de transport în comun, care practic este cel mai eficient și și atractiv pentru a ajunge la destinația propusă, ținând cont de factori ecologici, economici și urbanistici;
- Asigurarea mobilității eficient pentru orice cetățean;
- Achiziționarea și instalarea stațiilor de reîncărcare a automobilelor electrice și hibrid;
- Crearea/ modernizarea/ extinderea sistemelor de închiriere biciclete;
- Plantarea de arbori și arbuști după criterii urbanistice, peisagistice și silvice.

Hub educațional în Borhanci

Crearea unui hub educațional în cartierul Borhanci face parte din strategia Primăriei Cluj-Napoca de creștere a numărului de locuri în creșele și grădinițele din municipiu. Hub-ul educațional cu parc și spații verzi ar urma să fie construit pe terenul de circa 76 de hectare, pe locul în care a fost gândit Cartierul Tineretului.

„Un proiect major al Clujului în ceea ce privește infrastructura educațională este de a avea un hub educațional în zona Borhanci, o zonă de dezvoltare și extensie a Clujului, care să cuprindă creșă, grădiniță, școală, liceu. Luăm în calcul un astfel de hub și în zona viitorului cartier Sopor. Dorim astfel să aducem toate facilitățile cât mai aproape de cetățean, la 20 de minute de mers pe jos, pe principiul Oraș pentru pietoni/Walkable city”, a declarat primarul Emil Boc, în cardul unei dezbateri publice, în octombrie 2020.

Reamintim că Primăria Cluj-Napoca a concesionat companiei Casarom un teren de 50 de hectare în zona Borhanci, iar în schimbul acestei concesiuni investitorul ar fi urmat să livreze municipalității 120 de locuințe sociale, 14 hectare de teren și ar fi viabilizat întregul teren. În 2008, Casarom trebuia să livreze primele locuinţe în Borhanci, dar acest lucru nu s-a întâmplat. În total, ar fi trebuit să se construiască 1.200 de locuinţe, birouri şi spaţii comerciale într-o investiţie de 90 de milioane de euro.

 

CITEȘTE ȘI:

Cinci oferte depuse pentru PUZ de amenajare hub educațional, spital, bază sportivă și pădure-parc în Borhanci

Bazin olimpic în Cluj, după performanța lui David Popovici? Boc: „Avem câteva soluții în analiză”

5 ani pentru un PUZ în Borhanci. Viceprimar: “Ajunge, stop joc”. În zonă va răsări un sens giratoriu

Ultimele Stiri
abonare newsletter