Actualitate

Bazin olimpic în Cluj, după performanța lui David Popovici? Boc: „Avem câteva soluții în analiză”

Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a comentat performanța noului fenomen din sportul românesc, David Popovici, dublu campion mondial.

„Talente ca acestea nu se nasc foarte ușor și foarte repede. Eu mă bucur pentru el și pentru ceea ce înseamnă dimensiune a sportului românesc. Deci, se poate și în România să faci performanță. Un puști de 17 ani care înoată mai repede decât restul și sper să fie un model de inspirație pentru alții. Bravo lui. Un model de modestie”, a comentat Boc, joi, într-o emisiune la radio.

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Întrebat dacă se gândește la ridicarea unui bazin olimpic în Cluj, primarul a spus: „Avem în acest moment mai multe soluții care sunt în analiză de lucru”.


David Popovici a câștigat medalia de aur la 100 metri liber la Campionatul Mondial de Natație cu 47.58 secunde, față de 47.64 secunde – Maxime Grousset (Franța) pe locul secund. David Popovici a fost aproape toată cursa pe locul secund, dar a recuperat pe ultimii metri și a câștigat cu un avans de doar 6 sutimi de secundă.

David Popovici a scris istorie pentru sportul românesc, e primul înotător bărbat din țara noastră care devine dublu campion mondial, a scris Comitetul Olimpic Român pe Facebook. David este al doilea înotător din toate timpurile care reușește să câștige aur la probele 100 și 200 m liber la aceeași ediție după americanul Jim Montgomery, care a reușit acest lucru în 1973, la prima ediție a Campionatelor Mondiale de la Belgrad.


Luni, David Popovici a câștigat medalia de aur la Campionatele Mondiale de Natație în proba de 200 metri liber. El a stabilit și un nou record mondial pentru juniori, după ce îl stabilise pe precedentul în semifinale.

CITEȘTE ȘI:

David Popovici, campion mondial și la 100 de metri! Românul a câștigat cu emoții

Românii nu au fost dornici să îl vadă pe David Popovici. TVR, audiență ridicolă la cursa din semifinalele Campionatului Mondial

David Popovici a cucerit medalia de aur la 17 ani, la Campionatele Mondiale de natație! Performanță istorică pentru România

Ultimele Stiri
abonare newsletter