Educație

Un profesor ar putea primi câte 100 de lei pentru fiecare oră de recuperare. Cîmpeanu: „Vrem să motivăm cadrele didactice”

Un profesor ar putea primi 100 de lei pentru fiecare oră remedială pe care o va face pentru elevii care au pierdut materia, iar numărul de ore pe săptămână ar putea fi de minim 5, anunță ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

 

 


Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu a spus că bugetul pentru aceste ore este de aproximativ 70 de milioane de euro. De asemenea, el a spus că vor fi situații în care se vor face mai multe ore de recuperare, lucru care îl va stabili cadrul didactic.

 


„Sarcina Ministerului Educației este să organizeze acest proces și să identifice sursele de finanțare ale acestor acțiuni remediale. Este vorba despre o sumă de peste 70 de milioane de euro, identificată pentru a plăti cadre didactice pentru a face ore de acțiuni remediale. O predare sintetică a ceea ce s-a pierdut.

Numărul mediu de ore remediale pe săptămână, pe care îl avem în vedere este de 5 ore pe săptămână


Sunt situații în care elevii au pierdut mai mult și asta se va vedea în urma evaluării făcute de către cadrele didactice și atunci numărul orelor remediale va fi mai mare de 5, mai mare decât numărul mediu”, a spus ministrul Educației la Digi24.

100 de lei pe oră pentru fiecare profesor

Sorin Cîmpeanu a zis că suma de 100 de lei pe oră este pentru a motiva cadrele didactice să participle la orele remediale.


„Pentru a motiva cadrele didactice ne gândim și la un cuantum atractiv, motivant, pentru că este și acesta un aspect și îmi place să fiu pragmatic important, și atunci cuantumul pe care-l avem în vedere, eu am propus acest cuantum, nu este validat la nivelul ministerului și la nivelul Guvernului, este de 100 de lei pe oră pentru fiecare oră remedială.

Aș vrea să vă spun că acest tarif este maximum corespunzător unui profesor cu peste 25 de ani vechime în sistemul universitar, împărțit la 72 de ore. Deci, cu alte cuvinte, cadrele didactice mai tinere, cu o experiență mai redusă în sistemul de învățământ, mă aștept, îmi doresc să fie motivate de această posibilitate de recompensare a eforturilor, care nu vor fi deloc mici”, a declarat Sorin Cîmpeanu.


Elevii nu sunt de acord cu orele de recuperare

Dacă transformăm cei 70 de milioane de eruo în lei, va ieși suma de 341 de milioane de lei, bani cu care ar putea plăti 3,41 de milioane de ore de recuperare.

Elevii clujeni nu sunt de acord cu orele de recuperare și mai ales că este vorba de o investiție atât de mare. Mulți dintre ei consideră că mai bine s-ar investi în alte nevoi ale sistemului educational românesc.

„În momentul de față, consider că nu este nevoie de aceste ore remediale, deoarece ar putea să se găsească alte variante prin care materia să fie recuperată, iar elevii să nu fie nevoiți să meargă la școală și în zilele în care erau obișnuiți să se recreeze după o săptămână obositoare. De asemenea consider ca bugetul care ar fi consumat pe orele dedicate recuperării materiei, ar putea să fie investit în alte nevoi ale sistemului educațional”, a declarat un elev din Cluj-Napoca, Vlad Rus, pentru monitorulcj.ro.

Totodată, deschiderea școlilor de pe data de 8 februarie și începerea orelor de recuperare ar putea fi un stres foarte mare pentru elevi, mai ales pentru cei care vor susține anul acesta examenele naționale.

CITEȘTE ȘI:

Sâmbăta la școală pentru orele remediale? Elevii din Cluj sunt nemulțumiți: „Mai bine ar investi în alte nevoi ale sistemul educațional”

Ultimele Stiri
abonare newsletter