Economie

Administratorul LaserTag Cluj, scrisoare deschisă către Guvern: „Ce se va întâmpla cu noi, cei care de 11 luni suntem cu activitatea suspendată?”

Într-o scrisoare deschisă adresată președintelui Klaus Iohannis, premierului Florin Cîțu, membrilor Guvernului și Parlamentului României, clujeanul Kocsis Andor, administratorul a două firme de lasertag, a prezentat situația în care se află și a lansat un apel la autorități.

 

 


Proprietarul a două firme de organizare evenimente și teambuilding-uri în arene tip lasertag, ambele cu activitatea suspendată decretului privind instituirea stării de urgență și conform hotărârii privind trecerea la starea de alertă, el reclamă că nimeni nu își asumă nici o responsabilitate față de situația în care dânsul și mulți alți români se află.

 


„Mall-urile, cluburile de fitness  și jocurile de noroc  sunt deschise, se pot ține mitinguri, dar eu dacă deschid  mă amendează și mi se întocmește dosar penal cu suspendarea avizului de funcționare. Ne-am conformat tuturor deciziilor aduse de guvern și am aplicat la toate ajutoarele posibile asigurate pentru redresarea economiei. Din păcate toate amânările de plată către ANAF și către bănci sunt valabile numai până la data de 31 decembrie. (Băncile acordă restructurări numai 9 luni aprilie - decembrie 2020). DOMNILOR GUVERNANȚI, CE SE VA ÎNTÂMPLA CU NOI , cei care de 11 luni suntem cu activitatea suspendată și  nu se știe când se va termina starea de alertă?”, a arătat Kocsis Andor în scrisoarea deschisă.

În ianuarie 2021, banca a proprit conturile firmei

El a declarat că, în anul 2019 a încheiat o investiție de 120.000 euro investiție făcută din fonduri  proprii și cu un împrumut de la BT Mic, pe care nu l-a putut plăti din cauza lipsei activității.


„Din ianuarie 2021 ANAF-ul ne cere achitarea reeșalonării, Banca Transilvania ne-a poprit conturile, SIFI STORAGE SA  vrea să ne execute silit pentru neplata chiriilor, cu toate că investițiile au fost făcute în incinta spațiului închiriat. Banca TRANSILVANIA și SIFI STORAGE  ne cer propuneri pentru rezolvare. Singura propunere pe care o avem este amânarea plăților până la terminarea stării de alertă, dar aceasta nu este stipulată în lege”, mai arată acesta.

El a arătat că firma sa a beneficiat de restructurarea datoriilor de la Banca Transilvania până în 31 decembrie 2020, însă din ianuarie, i-au fost poprite conturile din cauza datoriilor.


Datorii de 70.000 de euro, într-un an!

Kocsis Andor a transmis că datoriile acumulate în cursul anului 2020 se ridică la 70.000 euro (chirii, utilități, rate la bancă, datorii către bugetul de stat), datorii pe care le poate achita doar din data în care își poate relua activitatea.

Proprietarul firmei arată că nu mai poate accesa nici fondurile destinate redresării economiei, anume granturi, deoarece nu are posibilitatea acoperirii a 10% contribuție proprie, iar alte ajutoare  nu se referă la domeniul său de activitate.


Proprietarul cere soluții pentru situația cauzată fără voia sa

Kocsis Andor solicită destinatarilor scrisorii emiterea unei Ordonanțe de Urgență prin care se stabilește posibilitatea amânării acestor datorii până la terminarea stării de alertă, chiar dacă acest fapt ar însemna verificarea situațiilor de la caz la caz.

„Domnilor guvernanți, vă rog cât se poate de amabil, dar insistent, să veniți cu o soluție pentru rezolvarea acestei situații în care am ajuns fără voia noastră. Datorită situației create față de creditorii noștri, dacă nu se poate reglementa cumva această situație, având în vedere că nu s-a creat din rea-voința noastră sau a unui  management greșit, voi fi obligat să caut orice modalitate de a ieși din această situație chiar cu riscul de a da în judecată Guvernul României pentru prejudiciul cauzat”, a conchis acesta.

CITEȘTE ȘI

Guvernul va oferi un MILIARD de lei pentru firmele din HoReCa. Cum se vor aloca banii?

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter