Economie

Angajat din Cluj: creşterea contribuţiilor sociale va crea haos

Proiectul de ordonanţă al Ministerului Finanţelor care prevede creşterea contribuţiilor sociale pentru angajaţi a stârnit reacţii în rândul angajaţilor din Cluj.

Angajat din Cluj: creşterea contribuţiilor sociale va crea haos Angajat din Cluj: creşterea contribuţiilor sociale va crea haos

Angajaţii din Cluj consideră că mai ales birocraţia rezultată din obligativitatea de a plăti taxele în locul angajatorului va crea haos. Oamenii vor fi nevoiţi să meargă la Direcţia de Finanţe să plătească contribuţiile, mai mult ca sigur nu vor şti cât au de plătit, se vor poticni de proasta relaţie pe care o au angajaţii de la Finanţe cu publicul şi în final se vor trezi cu popriri pe salarii şi scrisori de ameninţare de la ANAF.

“Cred că este o măsură inumană pentru că aceasta înseamnă că toţi angajaţii din ţară va trebui să mergem la Direcţia de Finanţe ca să ne rezolvăm încâlceala administrativă şi birocratică legată de plata contribuţiilor. Legislaţia nu e transparentă deloc şi cei de la Finanţe nu sunt în stare să aibă un regim de relaţii cu publicul adecvat, iar pentru majoritatea din noi aceasta va fi un chin. Prin măsura aceasta Guvernul vrea să facă rost de bani în mod abuziv pentru că foarte mulţi dintre noi nu vor şti ce vor avea de plătit, nu vor fi în stare să plătească la timp contribuţiile şi se vor trezi cu popriri pe conturi şi scrisori de ameninţare de la ANAF, după un an sau doi când se adună multe penalităţi la suma datorată”, este de părere Dorin Socaciu, web designer în Cluj-Napoca.


Economiştii sunt de părere că toţi angajaţii vor fi afectaţi, iar majorările salariale vor avea efect zero.  “Angajaţii sigur că vor fi afectaţi pentru că în primul rând le reduce din salariul pe care îl au acum sau probabil se gândesc la o majorare şi concomitent la o reducere, adică pe net să nu câştige nimic. Această măsură poate fi în interesul Ministerului de Finanţe ca să echilibreze bugetul asigurărilor sociale, care e în deficit continuu de vreo trei ani”, explică economistul clujean Iosif Pop.

Ultimele Stiri
abonare newsletter