Administrație

Floreștiul vrea să iasă din paradigma de „dormitor al Clujului”. Pivariu: „S-au eliberat cu 50% mai puține autorizații”

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, arată că în timpul mandatului său s-au eliberat cu 50% mai puține autorizații decât în aceeași perioadă a mandatului fostului primar.

Floreștiul vrea să iasă din paradigma de „dormitor al Clujului”. FOTO: Facebook/ Bogdan Pivariu Floreștiul vrea să iasă din paradigma de „dormitor al Clujului”. FOTO: Facebook/ Bogdan Pivariu

 

 


Edilul arată că noua administrație locală de la Florești a redus cu 50% numărul autorizațiilor de construire emise în timpul acestui mandat față de perioada similară a mandatului fostului primar Horia Șulea, crescând totodată cerințele autorităților din partea dezvoltatorilor imobiliari.

 


„Dacă ne raportăm la perioada similară din mandatul trecut, să știți că s-au eliberat autorizații cu 50% mai puține și planurile urbanistice zonale supuse aprobării au fost de asemenea mult mai puține față de mandatul trecut. De asemenea, au fost cu 60-70% mai puține cele aprobate”, a arătat primarul Bogdan Pivariu, într-o emisiune la televiziunea română. 

Reguli mai stricte pentru investitorii imobiliari

Primarul a arătat că „pretențiile” administrației locale din partea dezvoltatorilor imobiliari au crescut în timpul mandatului său, fiind solicitată din partea acestora respectarea unor norme cum ar fi amenajarea de spații verzi și de servicii publice - cresă, grădiniță sau spații comerciale. 


„Toate acestea se datorează și faptului că s-au impus noi reguli pe care trebuie să le respecte toată lumea și a durat puțin până când lucrurile au intrat pe un făgaș normal, iar acum, proiectele urbanistice sunt gândite nu la modul simplist, ci în acea paradigmă de care vă vorbeam, cu spații publice, cu parcuri, cu spații comerciale, cu creșe, cu grădinițe care vor trebui să deservească cetățenii care se mută în comuna Florești sau care deja locuiesc aici”, a mai spus Pivariu.

Floreștiul vrea să scape de titulatura de „dormitor al Clujului”

În cele din urmă, primarul a arătat că dorește ca floreștenii să aibă la dispoziție în apropierea locuinței servicii publice, spații de relaxare, oportunități de angajare și să devină independenți de facilitățile din Cluj-Napoca, astfel încât comuna să iasă din paradigma de „dormitor al Clujului”.


„Anul acesta va fi pus în dezbatere publică planul urbanistic general. Discutând de urbanism, lucrurile s-au reglat, toată lumea a înțeles că comuna Florești nu este o comună doar pentru profit. Nici noi ca autoritate nu ne dorim ca cineva să investească și să iasă pe minus de acolo, pentru că asta automat ar speria investitorii, nu doar dezvoltatorii imobiliari, ci tot mediul de afaceri. Această nouă paradigmă s-a înțeles de către cei care vor să dezvolte în comuna Florești și imobiliar, că ne îndepărtăm de acea lozincă de «dormitor al Clujului» și asta se poate face doar cu activități, cu spații publice în apropierea locuințelor, cu tot ceea ce înseamnă locuirea efectivă într-o zonă în care ai opțiuni pentru petrecerea timpului liber și de a nu fi nevoit să mergi până în municipiul Cluj-Napoca pentru a face așa ceva”, a transmis edilul. 

CITEȘTE ȘI:

Strada Eroilor din Florești, gata înainte de termen? „Cu certitudine, anul acesta va fi gata”

Ultimele Stiri
abonare newsletter