Administrație

Au început DEMOLĂRILE pentru realizarea străpungerii Calea Mănăștur - strada Uzinei Electrice. VIDEO

Au început demolările pentru a face loc unui nou podeț peste Canalul Morii, care va crea o nouă legătură între cartierul Grigorescu și cartierele Mănăștur și Zorilor.

Au început DEMOLĂRILE pentru realizarea străpungerii Calea Mănăștur - strada Uzinei Electrice. FOTO: Captură ecran Legat de Cluj Au început DEMOLĂRILE pentru realizarea străpungerii Calea Mănăștur - strada Uzinei Electrice. FOTO: Captură ecran Legat de Cluj

 

 


Au început demolările în cadrul proiectului de modernizare Calea Moților - Calea Mănăștur - Strada Uzinei Electrice - Strada Oțetului - Strada Mărginașă. Constructorul lucrează deja la demolarea primelor case ce urmează să facă loc unui nou podeț peste Canalul Morii care va facilita circulația mașinilor dinpre Calea Mănăștur spre strada Uzinei Electrice.

 


Străpungerea Calea Mănăștur - Strada Uzinei Electrice are rolul de a lega mai bine trei cartiere ale orașului: Grigorescu - Mănăștur - Zorilor. Proiectul este discutat în spațiul public de mai bine de zece ani ca soluție reală pentru descongestionarea traficului. Odată cu realizarea podului, mașinile care coboară din cartierul Zorilor pe strada Mărginașă, respectiv cele care vin din cartierul Mănăștur pe Calea Mănăștur vor avea asigurată o conexiune directă cu cartierul Grigorescu, în zona străzilor Oțetului și Uzinei Electrice.

Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

„Prin proiect ne propunem lărgirea străzii Calea Mănăștur la 5 benzi, lărgirea străzii Mărginașe la trei benzi spre ieșirea pe Moților/Calea Mănăștur, realizarea unei străpungeri între strada Uzinei Electrice spre Calea Mănăștur, deja pregătită de investitorii de la Platinia la două benzi. Străpungerea urmează să aibă, la final, câte două benzi pe sens. În zona Platinia va fi creată și o piațetă publică de 6.000-7.000 de metri pătrați. Vom face și un podeț nou peste Canalul Morii care să lege strada Oțetului de Uzinei Electrice”, declara viceprimarului Dan Tarcea, în urmă cu mai mulți ani, în cadrul unei dezbateri publice având ca obiect acest proiect.


Municipiului Cluj-Napoca a alocat din bugetul local suma de 9.266.131 lei pentru exproprierea integrală sau parțială a unui număr de 48 de imobile, din care 25 de imobile din domeniul privat și 23 de imobile din domeniul public al municipiului. Exproprierea imobilelor incluse în proiect s-a finalizat a începutul acestui an. 

Viceprimarul Dan Tarcea a confirmat miercuri pentru monitorulcj.ro că au demarat lucrările de demolare a unor imobile în cadrul proiectului de modernizare a Căii Mănăștur și a străzilor adiacente. Lucrările au fost surprinse într-o filmare din dronă realizată de pagina Legat de Cluj.


 

Contractul pentru realizarea lucrărilor în cadrul obiectivului „Modernizare Calea Moților - Calea Mănăștur - Strada Uzinei Electrice - Strada Oțetului - Strada Mărginașă” este estimat la 27.826.835 de lei, bani proveniți din fonduri bugetare. Durata totală a implementării contractului este de 18 luni, din care, 3 luni sunt alocate proiectării. 


Bandă de bus, piste de biciclete și un nou pod

Prin acest proiect, municipalitatea își propune realizarea unui un nod rutier în zona de vest a orașului, unde se va intersecta circulația dinspre Mănăștur și Centru, cu cea dinspre Grigorescu și Zorilor.

Este vorba despre intersecția din apropierea centrului comercial Platinia, care va fi reconfigurată. Pentru aceasta, se va amenaja un nou pod peste Canalul Morii care va lega strada Oțetului de Uzinei Electrice, facilitând accesul în cartierul Grigorescu a mașinilor care vin dinspre Zorilor.

Proiectul „Modernizare și dezvoltare circulație Calea Moților – Calea Mănăștur – str. Uzinei Electrice – str. Mărginașă” prevede următoarele investiții:

  • Patru benzi de circulație pe Calea Mănăștur, cu o lățime de trei metri liniari, iar la intersecția cu strada Mărginașă se vor realiza cinci benzi de circulație;
  • Trei benzi de circulație pe strada Mărginașă cu o lățime de 2,90 ml;
  • Patru benzi de circulație pe strada Oțetului cu o lățime de 3 ml, iar la intersecția cu Calea Moților se vor realiza cinci benzi de circulație;
  • Patru benzi de circulație pe tronsonul Calea Moților – între strada Mărginașă și strada Moldovei, cu o lățime de 3 ml;
  • Trotuare pe ambele părți ale carosabilului cu lățimi între 2 și 5 ml;
  • Piste de biciclete în ambele sensuri pe Calea Mănăștur, Calea Moților și strada Oțetului cu o lățime de 2 ml.

CITEȘTE ȘI:

Cum va arăta Calea Mănăștur după modernizare? GALERIE FOTO

abonare newsletter