Actualitate

Raed Arafat cere să fie eliberate buncărele din blocuri: „Unele adăposturi din blocuri sunt utilizate cu alte scopuri”

În contextul războiului din Ucraina care a început joia trecută şi a creşterii tensiunilor de la graniţă, Raed Arafat a cerut eliberarea adăposturilor de protecţie civilă din blocuri.

Raed Arafat cere să fie eliberate buncărele din blocuri: „Unele adăposturi din blocuri sunt utilizate cu alte scopuri” Raed Arafat cere să fie eliberate buncărele din blocuri: „Unele adăposturi din blocuri sunt utilizate cu alte scopuri”

 

 


Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a declarat vineri că a cerut ca adăposturile de protecție civilă de la subsolul blocurilor să fie eliberate, rearanjate și redate destinațiilor inițiale.

 


„Din păcate, unele adăposturi din blocuri sunt utilizate cu alte scopuri. Va trebui să fie refăcute, rearanjate şi redate destinaţiilor iniţiale. Foarte puţin probabil să fie nevoie, dar avem obligaţia să fim pregăţi”, a declarat Raed Arafat, vineri, în cadrul conferinței de la Palatul Victoria.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

 

 


Potrivit șefului DSU, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă împreună cu autoritățile locale vor verifica starea adăposturilor de protecţie civilă din blocuri.

„IGSU lucrează în acest sens pentru reactualizarea situaţiei. Din păcate, nimeni nu s-a gândit că vor fi situaţii pentru care e bine să ne pregătim. Nu înseamnă că ne aşteptăm să avem o problemă noi, dar pregătirea este obligatorie. Din păcate, unele adăposturi din blocuri sunt utilizate cu alte scopuri şi aici va trebui să fie refăcute, rearanjate şi redate destinaţiilor. 


De acest lucru se ocupă colegii de la IGSU şi cu autorităţile locale şi vom intensifica acţiunile noastre şi rugămintea către cei care gestionează aceste adăposturi e să respecte regulile pentru care ele au fost create. Deci aceste adăposturi trebuie să rămână funcţionale ca adăposturi, aşa cum era destinaţia lor iniţială”, spune Raed Arafat.

În județul Cluj se află 198 de adăposturi de protecție civilă în caz de război, dintre care 161 sunt localizate în municipiul Cluj-Napoca. Ele pot adăposti maxim 14.000 de persoane, deși populația orașului depășește 300.000 de locuitori.

Mai multe detalii despre starea adăposturilor de protecție civilă din municipiu pot fi citite în articolul de mai jos.

Buncărele din Cluj-Napoca pot adăposti DOAR 14.000 de persoane. TOT despre adăposturi și cum procedăm în caz de război

 

CITEȘTE ȘI:

Buncărele din Cluj-Napoca pot adăposti DOAR 14.000 de persoane. TOT despre adăposturi și cum procedăm în caz de război

Unde ne adăpostim în caz de război? LISTA buncărelor din România. Aproape 200 sunt în Cluj

Harta adăposturilor antiaeriene din România. Unde te poți adăposti în cazul unui atac!

abonare newsletter