Actualitate

Se pregătește legea care-i sperie pe șoferii români! 30 km/oră, viteza maximă în orașe

Organizația Mondială a Sănătății a propus ca în România să se impună viteza maximă în orașe 30 km/oră.

 

 


OMS vrea să impună în orașele din România o limită de viteză de 30 km/oră, din cauza numărului mare de accidente produse în țara noastră. Titi Aur, fost pilot de raliuri și expert în siguranță rutieră, nu este de acord cu propunerea și cred că șoferii români au nevoie de educație, mai mult decât de restricții suplimentare.

 „Hai să mergem cu 5 la oră, vor fi şi mai puţine accidente. Când vrei să respecţi viteza, să mergi cu vitezele corecte şi te împing toţi din spate. Dacă tu mergi cu 50 de kilometri pe oră, camionul sigur stă în bara ta, te claxonează şi te înjură”, a spus fostul pilot într-un interviu pentru Observatornews.ro.


Marea problemă este însă la rețeaua de drumuri din țara noastră. România nu are foarte mulți kilometri de Autostradă, iar acest lucru duce la o creștere a riscului de accidente.

1,3 milioane de oameni mor anual în accidente rutiere

Propunerea OMS vine în cadrul campaniei „Străzi pentru viață”, iar principala temă este numărul mare de persoane decedate în accidente de circulație. În fiecare an mor în medie 1,3 milioane de oameni pe drumurile din toată lumea. Conform datelor, la fiecare 24 de secunde moare cineva într-un accident, iar viteza este de cele mai multe ori cauza.

abonare newsletter