Actualitate

Cluj-Napoca, primul oraș care SCAPĂ de PURTATUL MĂȘTII pe stradă! Măsura se va implementa de la 1 IUNIE

Cluj-Napoca va fi primul oraș care va renunța la masca obligatorie pe stradă, potrivit noilor măsuri propuse de Ministerul Economiei.

 

 


Cluj-Napoca va fi primul oraș din țară care ar putea renunța la masca obligatorie în spațiile libere, potrivit noilor măsuri propuse de Ministerul Economiei, care presupun renunțarea la mască, începând de la data de 1 iunie, în orașele în care rata de vaccinare este de 50%, potrivit antena3.

 


În acest moment, Cluj-Napoca are cea mai mare rată de vaccinare anti-COVID, mai exact peste 40%, iar probabilitatea de a ajunge la o rată de 50% până la data de 1 iunie este una foarte mare, având în vedere procesul accelerat al campaniei de vaccinare.

Clujul, primul oraș care va scăpa de mască pe stradă

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID, Valeriu Gheorghiță a spus că în timp scurt  municipiul Cluj-Napoca va ajunge la o rată de vaccinare de peste 50%.


„Este unul dintre municipiile cu cea mai mare rată de acoperire vaccinală. Sunt la peste 40% și la modul în care se derulează activitatea de vaccinare din Cluj, cu centre de vaccinare, cu centre de tip drive-through, se va organiza săptămâna aceasta un maraton de vaccinare, sigur că se va ajunge în timp scurt la peste 50%”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

La finalul lunii aprilie a fost deschis primul centru drive-thru, care va reuși să vaccineze 1.000 de persoane pe zi, direct în mașină, cu serul Pfizer. De asemenea, în județ s-au deschis în această lună încă 12 centre exclusiv pentru vaccinarea cu Pfizer. Procesul de vaccinare este accelerat, în luna mai, autoritățile pregătesc să organizeze și un maraton de vaccinare anti-COVID la finalul acestei săptămâni. Prefectul Clujului, Tasnadi Szilard a spus că peste 6.000 de persoane se imunizează zilnic în județul Cluj.


Masca nu ar mai fi obligatorie în aer liber, începând cu 1 iunie, în municipiile care au un grad de vaccinare  de 50%. Același lucru ar trebui să se întâmple și în spațiile publice închise, însă aici gradul de vaccinare ar trebui să crească la 70%, potrivit documentului transmis de Ministerul Economiei.  

CITEȘTE ȘI:


Economia Clujului a scăzut cu doar 1,1% în pandemie, în timp ce alte județe au avut pierderi de 8%. Care este secretul Clujului?

abonare newsletter