Actualitate

Cum va arăta tronsonul Nădășelu-Zimbor, de pe Autostrada Transilvania? VIDEO

Asociația Pro Infrastructura a făcut un material video cu viitorul traseu al autostrăzii Transilvania, Nădășelu-Zimbor. Filmare a fost realizată cu o dronă pe traseul viitoarei Autostrăzi A3 Nădășelu-Zimbor (30,06 km).

 

 


 

Compania Spedition UMB a câștigat licitația pentru proiectarea și constuirea a 30 de kilometri din autostrada Transilvania, de la Nădășelu la Zimbor. Compania Spedition UMB este una dintre cele mai mari companii de construcții din România. Compania a câștigat licitația cu oferta de 1,4 miliarde de lei, întrecându-I pe chinezii de la China Communications Construction Company Limited. 


 

De asemenea, și următorul tronson de 12,2 kilometri de la Zimbor spre Poarta Sălajului a fost contractat tot de Compania UMB, prin urmare constructorul român ar putea ajunge să lucreze aproximativ 42 de kilometric din Autostrada Transilvania.


Proiectul trebuie să fie finalizat în 36 de luni, potrivit contractului, din care 12 luni va fi perioada de proiectare, iar restul de 24 de luni va fi perioada de execuție. Perioada de garanție a lucrărilor este de 60 de luni.

Ce tronsoane de autostradă s-ar putea deschide în 2021?

Potrivit API, șanse promițătoare de a fi deschise le au loturile Alba Iulia – Aiud (24,25 km de pe Autostrada A10 Sebeș – Turda) – „posibil în august, dar probabil abia în toamnă”, „cioturile” de 2,2 km de la Alba Iulia Nord și de circa 4 km la sud de Aiud (tot pe A10), respectiv micul segment de 4,5 km între Ungheni și Târgu Mureș, parte din Autostrada A3 Transilvania.


CITEȘTE ȘI:

Ce autostrăzi vor fi inaugurate în 2021? Pe ce tronsoane vor începe lucrările în noul an?

Ultimele Stiri
abonare newsletter