Actualitate

Cum ne îmbunătățim unele abilități jucând jocuri de cărți (P)

Potrivit psihologilor și sociologilor, jocurile de cărți pot preda abilități de calcul, memorie și gândire strategică.

Sursa foto: pexels.com/photos Sursa foto: pexels.com/photos

 

Ele pot îmbunătăți relațiile, de asemenea, prin conversație și competitivitate prietenoasă. Deși par a fi simple la început, stăpânirea lor poate dura chiar ani buni. Chiar dacă ești bine versat în reguli, un astfel de joc nu devine niciodată monoton. Pentru că nu vei juca niciodată două jocuri exact la fel, nu vei înceta niciodată să înveți. Nimic nu se compară cu învățarea, creșterea și dezvoltarea de noi abilități.


Plăcerea pe care o avem din a juca jocuri, fie de cărți, jocuri de cazinou sau jocuri video, nu dispare pe măsură ce înaintăm în vârstă. Și iată câteva dintre beneficiile suplimentare ale jocurilor de cărți.

Multe jocuri de cărți sunt jucate într-un cadru de grup. Jucătorii trebuie să acționeze așadar pe rând și să fie atenți la ceea ce fac oponenții, pentru a juca cele mai eficiente cărți și a câștiga jocul. Această nevoie de concentrare este o modalitate de îmbunătățire a unei abilități importante: atenția. Concentrarea asupra a ceea ce fac alți jucători în timp ce rezistă impulsului de a avansa poate ajuta la dezvoltarea abilităților critice de concentrare și răbdare, care pot începe să se diminueze dacă nu sunt solicitate într-o perioadă lungă de timp.


Convingerile noastre tind să fie structuri mentale rigide. Mulți dintre noi considerăm că este dificil să ne schimbăm perspectivele. Uneori trebuie să muncim din greu pentru a accepta cunoștințe noi, mai ales când acestea ne contrazic opiniile. Pe de altă parte, plasticitatea neuronală se referă la capacitatea noastră de a rămâne flexibili atât în gândire, cât și în ceea ce privește punctele de vedere. Jocurile de cărți ne pot învăța cum să ne antrenăm mintea pentru a fi mai flexibili. De exemplu, în poker trebuie să reacționăm la informații noi, să luăm decizii informate și să fim suficient de conștienți de noi înșine pentru a vedea că adversarii noștri pariază pe cote diferite de ale noastre.

Pokerul implică și calcularea probabilităților, deoarece jucătorii iau decizii în funcție de probabilitatea unor rezultate specifice. Aceasta înseamnă că ei trebuie să evalueze în mod constant punctele forte și punctele slabe ale adversarilor, ajustându-și strategia în funcție de principiile fundamentale pentru a rămâne în joc. Cunoașterea teoriei, înainte de toate, precum și măiestria în managementul cunoștințelor le permite jucătorilor să dezvolte o strategie pe termen lung, adaptându-se în același timp la circumstanțe pe termen scurt. Această abilitate este foarte importantă în multe domenii ale afacerilor și vieții, în general, deoarece le permite persoanelor să navigheze în situații complexe și să ia decizii care se aliniază cu obiectivele lor pe termen lung.


Un alt aspect important de menționat este că atunci când jucăm cărți, coordonarea mâini-ochi se îmbunătățește - examinând cărțile, ținându-le într-o mână și aranjându-le ajută la dezvoltarea acestei abilități. De asemenea, ajută și la dezvoltarea altor abilități, cum ar fi abilitățile motorii fine și brute și reflexele de viteză. Chiar și când le accesăm de pe computer, solicităm atât ochii, cât și mâinile. Mânuind mouse-ul accesăm platforma noastră preferată și începem să realizăm mișcările necesare la unison.

Și abilitatea/capacitatea de a socializa este extrem de importantă. A fi pe cont propriu devine o stare din ce în ce mai răspândită în mediul de astăzi, caracterizat de un ritm rapid și supraaglomerat de tehnologie. Jocurile pot ajuta oamenii să socializeze mai ușor și îi poate determina să petreacă timp cu ceilalți. Jocul reprezintă, de fapt, primul mod în care învățăm să socializăm în viață și are o calitate organică și spontană. Jocul de cărți facilitează comunicarea, stimulează munca în echipă și favorizează o atitudine competitivă plăcută.


Oamenii joacă jocuri de cărți de secole, jonglând cu diverse genuri și variante, de la Solitaire la poker, bridge și multe altele. Jocurile de cărți au fost folosite pentru distracție, pentru a socializa cu prietenii, dar și pentru ascuțirea minții. Ele necesită o gamă largă de abilități mentale, fie că este vorba de ceva mai multă spontaneitate sau de strategie. Este posibil ca unele dintre ele să nu fi rămas la fel de populare ca odinioară, în aceste vremuri ale divertismentului digital, însă, cu toate acestea, beneficiile lor rămân la fel de puternice ca întotdeauna.
Sursa foto: pexels.com/photos

abonare newsletter