Actualitate

Tişe dă o „Şansă la viaţă” copiilor

<p><img class="caption" src="documente/stories/02_februarie/16_ziua/alin-tise-calina-berceanu.jpg" border="0" alt="Preşedintele CJ, Alin Tişe, şi fosta jurnalistă Călina Berceanu" title="Preşedintele CJ, Alin Tişe, şi fosta jurnalistă Călina Berceanu, au lansat Asociaţia „Şansa la viaţă”, creată pentru a atrage donaţii pentru copii instituţionalizaţi din Cluj" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean, a fondat asociaţia „Şansa la viaţă”, în calitate de persoană fizică, aceasta fiind o mai veche dorinţă a sa.</p> <p>Preşedintele Consiliului Judeţean, Alin Tişe, împreună cu fosta jurnalistă Călina Berceanu, au lansat ieri Asociaţia Creştină „Şansa la viaţă”, creată cu scopul de a atrage donaţii pentru cei peste 600 de copii instituţionalizaţi din judeţul Cluj.</p> <p>La ora actuală, în Cluj există 41 de centre speciale şi centre de plasament pentru copii, în care sunt instituţionalizaţi 621 de copii. „Este o dorinţă mai veche a mea, încă de pe vremea când eram prefect, de a mă preocupa şi altfel de aceşti copii instituţionalizaţi din judeţ. Eu, în caliate de preşedinte al Consiliului Judeţean, instituţie care are în subordine toate centrele de plasament din judeţ, pot să spun că sunt părintele cu cei mai mulţi copii, pentru că sunt tutorele celor 621 de instituţionalizaţi. Ei au nevoie de acordul meu, de la plecarea din ţară până la o operaţie sau căsătoria înainte de a împlini vârsta legală”, a spus Alin Tişe.</p>

Accent pe exprimarea artistică a copiilor

De gestionarea programelor asociaţiei se va ocupa fosta jurnalistă Călina Berceanu, care a menţionat că a ales acest domeniu din dorinţa de a se implica mai mult în problemele comunitare.

“Am insistat câteva luni pe lângă domnul Tişe să-şi asume public ideea acestei asociaţii. Când a aflat că o să fie tată, a decis că o va face, indiferent cine, ce va zice”, a dezvăluit Călina Berceanu. Fosta ziaristă a explicat că va încerca să discute cu fiecare copil în parte pentru a vedea ce aptitudini are fiecare şi în ce fel poate fi ajutat şi îndrumat. “Am să merg pe la toţi şi voi vedea ce aptitudini au şi, pornind de la asta, voi orienta timpul şi resursele pe care le avem. Vreau să pun accentul pe exprimarea artistică a copiilor. Scena ajută copiii să se dezvolte şi să treacă peste orice impediment”, a precizat Berceanu.


Tişe a recunoscut că va încerca să atragă cât mai multe fonduri înspre asociaţie, motiv pentru care îşi va folosi întreaga influenţă. “Recunosc public că îmi voi folosi toată influenţa pe care o am pentru a reuşi să aduc alături de noi oameni potenţi financiar şi oameni reprezentativi pentru judeţul nostru. Pe lângă fondurile alocate de administraţia judeţeană, care sunt oricum sub necesarul resimţit de buna funcţionare a sistemului, încercăm în acest mod să aducem nu doar bani pentru activităţile în care vor fi cuprinşi aceşti copii, cât şi să le asigurăm un cadru, dar şi resursă sufletească, pentru dezvoltarea aptitudinilor”, a declarat Alin Tişe.

Număr special pentru donaţii

În perioada următoare, asociaţia va lansa o campanie de donaţii care va fi promovată pe posturile locale de televiziune. Donaţiile se vor putea face telefonic, prin intermediul unui număr special Romtelecom care va fi făcut public mai târziu. Tişe speră că asociaţia va avea anual un buget de câteva sute de mii de euro. Pentru început, Asociaţia Creştină „Şansa la viaţă”  a încheiat parteneriate cu universităţile din Cluj, cu Inspectoratul de Poliţie Judeţean şi cu Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă, care vor ajuta la dezvoltarea copiilor şi la implementarea programelor gândite special pentru aceştia. Pentru activitatea celor 41 de centre pentru copii din judeţul Cluj, Consiliul Judeţean a alocat în anul 2011 un buget de aproape 97,3 milioane de lei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter