Actualitate

Judecătorul Cristi Danileț mai câștigă un proces cu CSM, dar tot nu se poate întoarce în instanță

Judecătorul clujean Cristi Danileț căștigă definitiv unul dintre procesele deschise de Consiliul Superior al Magistraturii.

Judecătorul Cristi Danileț căștigă definitiv un proces cu CSM/captură foto Cristi Danileț Facebook.com Judecătorul Cristi Danileț căștigă definitiv un proces cu CSM/captură foto Cristi Danileț Facebook.com

 

 


Cristi Danileț a anunţat că a câştigat un nou proces cu CSM (Consiliului Superior al Magistraturii), în legătură cu sancțiunea ce i-a fost aplicată pentru că ar fi făcut parte din ONG-uri care fac politică. 

„Azi am câștigat definitiv, la curtea supremă, un al doilea proces cu CSM. Anul trecut, în mai 2022, mă sancționase pentru că aș face parte din două formațiuni politice - VeDem Just, cu care promovez educația juridică și ICDE-România Europeană, cu care militez pentru cultura democratică europeană - și că cele două asociații au semnat comunicate de presă împotriva Guvernului. Or, magistraților le este interzis să facă politică.


S-au oferit să mă apere două avocate: Luminița Tuleașcă și Cornelia Lalu. Ele au convins ICCJ că CSM s-a înșelat atunci când m-a sancționat cu excluderea din magistratură și au anulat în întregime soluția inițială”, a notat judecătorul Danileț pe pagina sa de Facebook.  

Judecătorul Cristi Danileț căștigă definitiv un proces cu CSM/captură foto Cristi Danileț Facebook.com

Magistratul nu se poate întoarce însă la Tribunal, fiind sancționat de trei ori, de fiecare dată cu excluderea din magistratură. 


Până în prezent, acesta a câștigat două din cele trei procese, dar pe perioada recursului încă este suspendat din funcție.

CITEȘTE ȘI:

Judecătorul Cristi Danileț a câștigat un proces cu CSM: „Am fost suspendat degeaba...”

Cristi Danileț, exclus pentru a doua oară din magistratură, pe motiv că a activat în ONG-uri care fac politică

Judecătorul Cristi Danileț a câștigat un nou proces cu CSM! Perioada în care a fost suspendat, recunoscută ca vechime în muncă

abonare newsletter