Actualitate

Judecătorul Cristi Danileț a câștigat un nou proces cu CSM! Perioada în care a fost suspendat, recunoscută ca vechime în muncă

Judecătorul clujean Cristi Danileț a câștigat încă un proces cu CMS, în legătură cu exluderea sa din magistratură din cauza unor postări pe TikTok. Perioada de suspendare îi va fi recunoscută ca vechime în muncă.

Judecătorul clujean Cristi Danileț a câștigat două proocese cu CSM / Foto: Facebook - Cristi Danileț Judecătorul clujean Cristi Danileț a câștigat două proocese cu CSM / Foto: Facebook - Cristi Danileț

 

 


Judecătorul Cristi Danileţ a anunţat că a câştigat un nou proces cu CSM (Consiliului Superior al Magistraturii), în legătură cu excluderea sa din magistratură pentru două postări pe TikTok

 


Perioada de suspendare, considerată „vechime în muncă”

„Procesul cu TikTok. După ce în decembrie s-a stabilit că fapta nu a fost gravă, acum s-a stabilit definitiv că perioada în care am fost suspendat este recunoscută vechime în muncă”, a scris Cristi Danileţ, într-un mesaj pe Facebook.

Avocatul acestuia, Dumitru Dobrev, susţine că Danileţ a obţinut la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie ca perioada în care a fost suspendat din funcţie, respectiv din decembrie 2021, să fie considerată vechime în muncă.


„L-am reprezentat ca avocat pe Cristi Danileţ într-unul dintre procesele cu CSM, în care a câştigat definitiv. Prin aceasta, Cristi Danileţ e repus în drepturi de ICCJ cu privire la vechimea în muncă. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal, a admis recursul împotriva sentinţei Curţii de Apel Cluj şi a anulat hotărârea CSM nr.1537/14.12.2021 prin care se dispunea suspendarea acestuia din funcţie începând cu data de 13.12.2021. Ca o consecinţă, ICCJ i-a recunoscut reclamantului vechimea în muncă şi în magistratură pentru perioada în care a produs efecte hotărârea anulată”, spune avocatul.

La sfârşitul anului trecut, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a anulat decizia CSM din decembrie 2021, prin care judecătorul Cristi Danileţ a fost exclus din magistratură pentru două postări pe TikTok.


Judecătorul clujean a trăit din „cheta” strânsă de colegi

Ulterior, Danileţ s-a plâns că, timp de un an, a fost lăsat fără serviciu şi fără o sursă de venit, reuşind să se descurce cu banii strânşi de colegii lui judecători.

„Pe data de 13 decembrie 2021 eram sancţionat de CSM la modul cel mai drastic: pentru două filmuleţe ce ţin de viaţă privată postate pe TikTok am fost sancţionat cu excluderea. Din cele 6 sancţiuni aplicabile unui magistrat, mi s-a dat cea mai aspră. Deşi soluţia nu era definitivă, am fost imediat suspendat din funcţie: adică mi s-au luat dosarele penale (astfel că judecata a fost reluată de la zero de alţi judecători), am fost oprit să mai merg la serviciu şi am fost lăsat fără niciun fel de venituri (deşi am o mamă şi o fiică în întreţinere). Noroc cu bunii mei colegi care au făcut, lunar, chetă ca să mă pot descurca”, spunea Danileţ, în decembrie 2022.


Deşi a obţinut anularea excluderii, Danileţ anunţa că, deocamdată, nu se poate întoarce în magistratură, deoarece mai are două procese asemănătoare pe rolul instanţelor. 

CITEȘTE ȘI:

Cristi Danileț, exclus pentru a TREIA oară din magistratură, în mai puțin de un an. Motivul: „Gravă neglijență”

Judecătorul Cristi Danileț a câștigat un proces cu CSM: „Am fost suspendat degeaba...”

Ultimele Stiri
abonare newsletter