Actualitate

Terapie de cuplu şi „cursuri” pentru căsnicie la „Săptămâna Căsătoriei”

<p><img src="documente/stories/2012/02_februarie/07/12 happycouple1.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />În cadrul manifestării „Săptămâna căsătoriei”, cei interesaţi pot participa la consiliere de cuplu, diferite seminarii şi proiecţii de film.</p>

Ce-a de-a doua ediţie a „Spătămânii căsătoriei” are loc la Cluj-Napoca în perioada 7-14 februarie.

Evenimentul oferă celor interesaţi de stabilitatea propriului mariaj o serie de seminarii şi conferinţe pe tema căsătoriei, seri de film, slujbe religioase şi programe speciale dedicate căsătoriei, terapie de cuplu, cursuri de pregătire pentru căsnicie şi weekend-uri pentru cupluri.

Căsătoria este o artă

Corneliu Szekely Haţeganu, unul din coordonatorii evenimentului, a explicat că acesata nu este o manifestare cu caracter religios, chiar dacă o serie de biserici s-au implicat în organizarea lui şi participă activ la desfăşurarea acestuia.

„Manifestarea conţine evenimente care se desfăşoară şi se adresează oricărui cuplu căsătorit sau care vrea să se căsătorească, indiferent de religie”, a ţinut să precizeze Haţeganu.

La rândul lui, coordonatorul pe Cluj a evenimentului, Ştefan Tomoioagă, a caracterizat „Săptămâna căsătoriei” ca o „sărbătoare internaţională dedicată căsătoriei, o săptămână în care fiecare cuplu are oportunitatea de a-şi celebra, îmbunătăţi şi îmbogaţi mariajul”.

„Dorim ca manifestarea să devină din ce în ce mai populară şi să fie organizată în cât mai multe locaţii din ţară. Oferim participanţilor seminarii şi conferinţe pe tema căsătoriei, cine romantice, proiecţii de film, posibilitatea de reînnoire a jurămintelor de căsătorie într-un cadru festiv, premierea cuplurilor cu 25 şi 50 de ani de căsnicie, evenimente legate de organizarea nunţii şi de pregătire pentru nuntă”, a explicat Haţiegan.

Scurt istoric

Pentru prima dată „Săptămâna căsătoriei” a fost celebrată în 1997, în Marea Britanie, la iniţiativa lui Richard Kane şi a soţiei acestuia, care s-a ghidat după întrebarea „Ce ar fi dacă toţi s-ar îngriji de relaţia de căsătărie a lor, tot atât de mult cât se îngrijesc de decorarea casei? Precis am avea căsnicii mai durabile”.


În ultimii ani, evenimentul s-a extins cu repeziciune, în prezent, sărbătorindu-se anual în ţări precum Germania, Elveţia, Cehia, Ungaria, SUA şi Australia. De ce „Săptămâna căsătoriei”? „În prezent, căsătoria este tot mai expusă presiunilor, devalorizării şi destrămării. În medie, în lume, un mariaj din trei eşuează. Şi totuşi, în general, persoanele căsătorite au o stare de sănătate mai bună şi o durată de viaţă mai lungă, iar calitatea relaţiei din cadrul unui cuplu are impact asupra întregii familii, asupra vieţii profesionale, bisericii şi societăţii”, a explicat Arpad Csongor, preot duhovnic şi consilier de familie.

În judeţul Cluj, în anul 2011 au fost înregistrate mai puţine căsătorii decât în anul 2010, dar şi mai puţine naşteri.

Ultimele Stiri
abonare newsletter