Actualitate

Lucrări în forță la drumul expres Cluj-Autostrada Transilvania. Progres de 12% și aproape 200 de muncitori mobilizați pe șantier. VIDEO

Asocierea Dimex 2000 Company SRL – Autotehnorom SRL – OPR Asfalt SRL – Obras Publicas Y Regadios SA – Con-A Operations SRL continuă la drumul expres pentru asigurarea conexiunii dintre A3 și DN1, la Tureni. Șantierul a atins deja un grad de realizare de 12%.

Lucrări șantier DEx A3-DN1/Foto: DRDP Cluj Lucrări șantier DEx A3-DN1/Foto: DRDP Cluj

 

 


Antreprenorul Dimex a mobilizat 196 de muncitori și 153 de utilaje pe șantierul drumului de legătură Cluj-Autostrada Transilvania. Asocierea beneficiază de o importantă expertiză în domeniul podurilor prin specialiștii companiei Con-A Operations din Sibiu.

 


Cei 5 km de drum de legătură Cluj-A3 vor elimina traficul nedorit din municipiul Turda.

Lucările la drumul expres de la Tureni, ce va asigura legătura dintre DN 1 și Autostrada Transilvania, au început în septembrie 2023. În prezent, lucrările de șantier au ajuns la un grad de realizare de 12%, potrivit Direcției Regionale de Drumuri și Poduri (DRDP) Cluj. Lucrările sunt realizate de asocierea Dimex 2000 Company SRL (lider de asociere) – Autotehnorom SRL – OPR Asfalt SRL – Obras Publicas Y Regadios SA – Con-A Operations SRL.


În prezent se efectuează lucrări la terasamente și structuri, lucrări de drenaj (execuție dren longitudinal sub șanț) și de consolidare - realizare pământ armat.

CITEȘTE ȘI: 
Va fi gata drumul expres care leagă Tureniul de A3 în 2024? Pro Infrastructura: „Va avea maxi-impact în trafic. Sunt șanse să termine la limită”.

Potrivit filmărilor din zona șantierului, două treimi din săpături au fost deja realizate. Firma care derulează proiectul are la dispoziție 18 luni pentru realizarea celor 5 km de drum expres.


Conform previziunilor realizate de Asociația Pro Infrastructura (API) în baza datelor din teren, lucrările ar putea fi gata „la limită”: nu în februarie 2025, conform datelor contractuale, ci la finalul acestui an.

Astfel, cu un efort suplimentar, șantierul ar putea fi închis în decembrie 2024. 


Șanse 50/50 au și cei de la Dimex să termine la limită, în decembrie, puțin înainte de termen, mini-ciotul de nici 5 km de la Tureni, dar cu maxi-impact în trafic. Pot, însă le va fi foarte greu”, notau reprezentanții API.

Ministerul Transporturilor a emis autorizația de construire pentru Drumul Expres ce va lega municipiul Cluj-Napoca de Autostrada Transilvania prin Tureni în luna august, iar din septembrie au început lucrările

În ceea ce privește construcția de drumuri, Con-A este una din puținele firme din România care deține tehnologia necesară pentru realizarea grinzilor de pod, grinzilor precomprimate, cu lungime de 45 de metri. Aceasta reprezintă cea mai mare lungime de grinzi care se poate realiza acum în România. În județul Cluj, Con-A se poate lăuda cu realizarea câtorva proiecte spectaculoase. Este vorba despre Cluj Arena, Sala Polivalentă, dar și fabricile Guhring, Bosch și de Longhi.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Avans substanțial pe drumul expres Cluj-Autostrada Transilvania. „Un ciot ce va elimina tranzitul din Turda, un coșmar pentru șoferi și localnici”

Va fi gata drumul expres care leagă Tureniul de A3 în 2024? Pro Infrastructura: „Va avea maxi-impact în trafic. Sunt șanse să termine la limită”.

abonare newsletter