Actualitate

Au început lucrările la drumul expres Cluj-Autostrada Transilvania

Au început lucrările pentru construirea Drumului Expres Tureni, care asigură legătura Clujului la Autostrada Transilvania (A3).

Lucrări la drumul expres Cluj-A3/Foto: forum.peundemerg.ro Lucrări la drumul expres Cluj-A3/Foto: forum.peundemerg.ro

 

 


Ministerul Transporturilor a emis în august 2023 autorizația de construire pentru drumul expres de la Tureni, ce va asigura legătura dintre DN 1 și Autostrada Transilvania.

 


De curând, lucrările pe acest segment de drum au început în forță, iar constructorul a intrat cu utilajele în teren. 

Lucrări la drumul expres Cluj-A3/Foto: forum.peundemerg.ro

Lucrările pentru realizarea drumului de legătură Cluj-Autostrada Transilvania sunt în valoare de 528 milioane lei, iar termenul pentru concretizarea proiectului este stabilit la 18 luni.


În luna iulie, CNAIR a semnat contractul pentru realizarea DX Tureni, în lungime de circa 5 kilometri, cu asocierea de firme condusă de Dimex 2000. 

Clujenii ar trebui să poată circula pe drumul expres la începutul anului 2025.


Realizarea noii legături a municipiului Cluj-Napoca la Autostrada Transilvania va contribui la descongestionarea traficului de pe ruta Baciu – Cluj-Napoca – Bulevardul Muncii – Apahida. De asemenea, traficul Gilău - Cluj-Napoca va fi diminuat, având în vedere posibilitatea utilizării viitoarei conexiuni cu Autostrada Transilvania.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Bihorul, tot mai aproape de Autostrada Transilvania. „Șanse reale ca circulația pe drumul de legătură Oradea-A3 să fie deschisă în acest an”

Pot începe lucrările la Drumul Expres Cluj-A3, prin Tureni! A fost emisă autorizația de construire

Ultimele Stiri
abonare newsletter