Politică

Emil Boc: „Putem avea în UE cea mai bună formă de inteligență artificială în folosul oamenilor”

Emil Boc, primarul orașului Cluj-Napoca și raportor pentru pachetul legislativ al Uniunii Europene care vizează inteligența artificială, a participat la Bruxelles la întâlnirea Comitetului European al Regiunilor, unde a vorbit despre această nouă „revoluție” din domeniul IT care va schimba complet lumea în care trăim.

Emil Boc: „Putem avea în UE cea mai bună formă de inteligență artificială în folosul oamenilor”. Sursă foto: captura ecran/ Facebook/Emil Boc Emil Boc: „Putem avea în UE cea mai bună formă de inteligență artificială în folosul oamenilor”. Sursă foto: captura ecran/ Facebook/Emil Boc

 

 


Emil Boc, primarul orașului Cluj-Napoca și raportor pentru pachetul legislativ al Uniunii Europene care vizează inteligența artificială, a participat la Bruxelles la întâlnirea Comitetului European al Regiunilor, unde a vorbit despre această „revoluție” din domeniul IT care va schimba complet lumea în care trăim. 

El a precizat că Uniunea Europeană trebuie să recupereze decalajul față de Statele Unite și China în ceea ce privește implementarea și dezvoltarea inteligenței artificiale. 


CITEȘTE ȘI: 
Primarul Emil Boc, desemnat raportor al Comitetul European al Regiunilor pe tema Inteligenței Artificiale

Europa a fost pentru multă vreme cea care a condus această activitate a inteligenței artificiale. Trebuie să utilizăm supercalculatoarele în UE și să sprijinim întreprinderile nou înființate în acest domeniu. Impactul pe care inteligența artificială îl are este greu de cuantificat. Să nu uităm de riscurile care vin, odată cu „revoluția” inteligenței artificiale: probleme legate de confidențialitate, atacurile cibernetice, știrile false”, a precizat Emil Boc la Bruxelles. 

Emil Boc: „Inteligența artificială va schimba medicina și educația” 

Totodată, Emil Boc a vorbit despre modul în care inteligența artificială va schimba medicina și educația la nivel mondial. 


Inteligența artificială de ultima generație va schimba medicina, prin prevenire și tratamente personalizate, și educația, care va fi una personalizată. Vom putea oferi fiecărui om șansa să rămână în sistemul educațional. Să nu mai vorbim a proceselor repetitive. Se vor pierde slujbe, dar vom câștigă în creativitate și dezvoltare. 
Europa pune accentul, pentru prima dată, pe dimensiunea etică. Este primul continent care are un regulament pe AI și subliniază că trebuie să fie orientată spre om, spre valori etice. Regulamentul adoptat interzice, astfel, atribuirea unui punctaj social, cum se întâmplă în unele țări din lume, identificarea biometrică sau recunoașterea emoțiilor la locul de muncă. Putem avea în UE cea mai bună formă de inteligență artificială în folosul oamenilor”, a conchis Emil Boc. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Sorin Moldovan, deputat PNL de Cluj: „Nu cred că trebuie să ne îngrijorăm de dezvoltarea tehnologiilor bazate pe Inteligență Artificială”

Cum va „lovi” inteligenţa artificială în angajaţii din educaţie, administraţie și agricultură

Ultimele Stiri
abonare newsletter