Timp Liber

Clujean beat și cu piciorul rupt, salvat de pe Pietrosul Rodnei. „Alcoolul în vârf de munte provoacă accidente și confuzie”

Un clujean aflat în stare de ebritate s-a accidentat pe Pietrosul Rodnei, fiind necesară intervenția Salvamontiștilor. Bărbatul s-a lăsat cu greu convins să coboare de pe munte.

Clujean beat și cu piciorul rupt, salvat de pe Pietrosul Rodnei. FOTO: Captură ecran Clujean beat și cu piciorul rupt, salvat de pe Pietrosul Rodnei. FOTO: Captură ecran

 

 


Peripeții pe munte, trăite de un clujean. Salvamontiștii din Borșa au intervenit sâmbătă pentru salvarea unui bărbat originar din Cluj, care a căzut pe o potecă din Pietrosul Rodnei. Clujeanul, aflat într-o stare avansată de ebrietate, s-a lăsat cu greu convins să primească ajutorul salvatorilor.

 


„Alcoolul în vârf de munte.. confuzie și accidente! Muntele îți oferă cea mai simplă lecție de viață la care ai acces, dar trebuie tratat cu responsabilitate și seriozitate. De aceeași seriozitate vă recomandăm să dați dovadă și să vă gândiți de două ori înainte de a pune pe drumuri salvatorii montani.

În această seară, Serviciului Public Salvamont Borșa a fost anunțat prin 112 despre faptul că un turist a căzut pe o potecă din Pietrosul Rodnei. Apelanta a revenit de mai multe ori, spunând că bărbatul, originar din Cluj, și-a fracturat piciorul. O echipă de prim răspuns din cadrul Serviciului Public Salvamont Borșa a pornit spre locul intervenției împreună cu un echipaj SMURD. Ajunși la fața locului, am constatat că bărbatul este nevătămat, în avansată stare de ebrietate. Acesta a refuzat atât examinarea cât și transportul”, au transmis reprezentanții Salvamont Borșa.


Salvamontiștii le recomandă turiștilor să nu consume alcool când urcă în zonă muntoase, deoarece aceste băuturi slăbesc organismul și capacitatea de efort.

„Vă recomandăm să nu consumați băuturi alcoolice pe munte deoarece acestea slăbesc organismul și capacitatea de efort. De asemenea, să nu vă abateți de la potecile marcate si in situația in care sunteți nevoiți sa sunați la 112, asigurați-vă că nu transmiteți informații eronate.


În timp ce echipajele sunt ținute blocate la un caz care nu necesită intervenția de urgență, un alt turist poate avea nevoie de ajutor. Fiți responsabili pe munte!”, au mai arătat cei de la Salvamont Borșa.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Momente amuzante, surprinse de camere în Parcul Național Retezat. „Ursul Baloo” a ieșit la scărpinat - VIDEO

abonare newsletter