Social

„Noi vrem asfalt” – petiţia pe care clujenii nu au plăcerea de a o înmâna primarului Boc

Peste 300 de clujeni au semnat o petiţie în care îl critică pe Emil Boc pentru starea proastă a străzilor din Cluj-Napoca.

„Marin Preda, W.A. Mozart, E. Quinet, Mircea Zaciu, G.V. Bibescu, Nicolae Drăganu, S. Celibidache , W. Goethe, Odobești, N. Stienndhart, Nicolae Cajal, sunt câteva dintre cele aproape 400 de străzi din municipiul pe care îl „păstoriți” și care sunt uitate de lume, evident de lumea civilizată. Cum dumneavoastră vă place să spuneți că sunteți primarul unui oraș civilizat constatăm că și dumneavoastră l-ați uitat.

Domniei voastre vă place să spuneți că sunt străzi private și basta. Ba mai mult decât atât, vă ascundeți după o hotărâre de Consiliu Local, de pe vremea când merituosul dumneavoastră predecesor, Sorin Apostu, era primar, mai precis HCL 62 din 2010. Hotărârea cu pricina nu face altceva decât să spună clujenilor că vor folosi mult si bine de aici incolo cizme de cauciuc și vor fi condamnați în continuare să fie privați de facilitatea elementară a unui oraș civilizat care se numește ASFALT, dacă străzile pe care stau nu au minimum 9 m lățime.


Cât despre impozite, nici un cuvânt. Primăria pe care o conduceți percepe aceleași impozite pentru imobilele de pe aceste străzi ca și pentru cele care au asfalt și alte utilități edificate din bani publici. Deh, este o onoare dacă locuim în Cluj Napoca, chiar dacă pe o stradă -în scripte, dar cu statut de uliță -în fapt.

Domnule Primar, chiar îndurăm mizeria cotidiană la care, prin inacțiunea institutiei pe care o conduceți, suntem supuși. Cruntă mizerie domnule primar: noroi, gropi, praf, bălți, care iarna sunt patinoare cu obstacole”, se arată în petiţia semnată de peste 300 de clujeni.


Propunerile pe care clujenii le-au făcut primarului Emil Boc

 „1. Să propuneţi Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca anularea HCL 62 din 2010.

2. Să înfiinţaţi un serviciu specializat la nivelul Primăriei Municipiului Cluj Napoca, dedicat preluării străzilor în patrimonial Primăriei Cluj-Napoca.
 
3. Pentru intervalul 2014-2020 dorim şi vă solicităm ca municipalitatea să atragă bani europeni care pot fi absorbiţi prin proiecte de infrastructură urbană.

4. Să reduceţi impozitele şi taxele locale pentru locuitorii străzilor cu statut de uliţe în condiţiile în care noi pe cheltuiala noastră ne întreţinem din resurse proprii străzile”, mai spun semnatarii petiţiei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter