Social

230 de elevi au participat la Junior Summer University 2014

230 de elevi din întraga țară, care au absolvit în acest an clasa a XI-a, au participat la ediția din acest an a școli de vară „Junior Summer University”, eveniment organizat OSUBB Cluj.

Scopul proiectului a fost să informeze elevii claselor a XI-a cu privire la oferta educațională a Universității Babeș-Bolyai și asistarea lor în alegerea conștientă a unei viitoare facultăți și specializări.

Proiectul s-a adresat unui număr de 230 de elevi care au absolvit în acest an clasa a XI-a în România și care încă nu au o idee clară asupra domeniului în care își doresc să profeseze.


Elementul de noutate de anul acesta al proiectului a fost prezența a cinci cazuri sociale din partea fundației „Clujul are suflet”, sponsorizate de către Banca Transilvania.

Ideea proiectului „Junior Summer University” a venit  în contextul creșterii ratei abandonului școlar, cauzat de alegerea unei facultăți în necunoștință de cauză. În fiecare an, tot mai mulți tineri se lovesc de problema incompatibilității aptitudinilor lor cu cele cerute de domeniul vizat, ceea ce îi determină să renunțe la studii.


Cazați în Campusul Hașdeu

 Timp de 14 zile, elevii au fost cazați în Campusul Hașdeu, reușind astfel să se familiarizeze cu viața de student la cămin : împărțitul camerei cu alți 2 sau 3 colegi , baie și bucătărie la comun, petreceri surpriză și multe altele.

Pentru început, timp de 3 zile, aceștia au vizitat în total 17 facultăți din cadrul Univerității Babeș-Bolyai, unde timp de o săptămână au participat la cursurile facultății pe care au ales-o în prealabil. Au mai avut loc și alte prezentări de la : Univeristatea Tehnică și de la Univeristatea de Medicină și Farmacie.


Activități interactive de socializare

Elevii au paricipat și la un flash-mob în Piața Unirii. Unde împreună cu alți participanți de la școlile de vară au format împreună anul 2015-anul în care municipiul Cluj Napoca va deveni capitala europeană a tineretului. Acest eveniment a fost organizat de către organizația Share Cluj Napoca.

Participanții JSU au avut parte și de activități distractive cu scopul scoializării precum: waterslide, picnic, dar și multe petreceri organizate de către coordonatorii proiectului. O altă activitate menită să le descopere liceenilor orașul Cluj-Napoca, dar să le și scoată la iveală spiritul competitiv și abilitățile de a lucra în echipă a fost treasure hunt-ul.

Etichete: ubb cluj elevi
abonare newsletter