Sănătate

Turmericul, condimentul care combate riscul de cancer. Atacă celulele canceroase și previne apariția lor.

Un condiment mai puțin folosit în țara noastră, turmericul are proprietăți anticancerigene, dar și antiinflamatorii.

Turmericul, condimentul care combate riscul de cancer. FOTO: Pixabay.com Turmericul, condimentul care combate riscul de cancer. FOTO: Pixabay.com

 

 


Turmericul, cunoscut și sub numele de șofran indian sau haldi, este o plantă cultivată în numeroase țări asiatice și face parte din familia ghimbirului. 

 


Turmericul utilizat ca și condiment, fiind un ingredient principal al pudrei de curry. Turmericul conține un compus activ numit curcumina sau diferuloyl metan, care a fost studiat în laborator și s-a demonstrat că atacă celulele canceroase.

Beneficiile turmericului în prevenția cancerului

Turmericul a fost îndelung utilizat in medicina ayurvedica (medicina traditionala indiană), dar si în medicina chineza tradițională, datorită numeroaselor sale proprietăți terapeutice. Beneficiile sunt datorate substanței active din turmeric, curcumina, care ajută la tratarea inflamațiilor.


CITEȘTE ȘI

Studiu. Consumul de calciu și vitamina D scad riscul de cancer. Avantajele și pericolele administrării de suplimente.

Studiile de laborator efectuate pe celule canceroase au arătat că curcumina poate ucide celulele canceroase și poate preveni dezvoltarea acestora. Totuși, în ciuda rezultatelor promițătoare obținute în studiile clinice, este nevoie de cercetări suplimentare pentru a confirma eficacitatea turmericului în prevenirea și tratarea cancerului la oameni.


Turmericul poate fi consumat sub formă crudă, sub formă de pudră, pastă sau extract. FOTO: Pixabay.com

Curcumina, proprietăți medicinale miraculoase 

Turmericul poate fi consumat sub formă crudă, sub formă de pudră, pastă sau extract, fiind disponibil și ca ulei. Este important de menționat că utilizarea turmericului în preparatele culinare este considerată sigură, însă se recomandă prudență în cazul utilizării curcuminei în scopuri medicinale. Efectele secundare ale consumului excesiv de turmeric pot include dureri de stomac și probleme ale pielii.

CITEȘTE ȘI


Simptomele cancerului: două indicii la apariția cancerului în organism

Turmericul, un aliat în lupta cu cancerul

Studiile clinice privind curcumina în tratamentul cancerului sunt în desfășurare, însă rezultatele preliminare sunt promițătoare. Un studiu din 2015 publicat în jurnalul Molecules a demonstrat că substanța activă curcumina poate bloca activitatea celulelor tumorale, prevenind astfel apariția mai multor tipuri de cancer, precum cancerul de piele, pancreatic, mamar sau pulmonar.

CITEȘTE ȘI

Mâncarea arsă, un pericol pentru sănătate! Consumul acesteia poate duce la cancer și trebuie evitat

Deși există dovezi preliminare privind beneficiile turmericului în prevenirea și tratarea cancerului, este necesară efectuarea de cercetări suplimentare pentru a confirma aceste efecte și pentru a identifica modalități de îmbunătățire a absorbției curcuminei în organism. 

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

TOP 10 legume pentru inflamații. Lista cu care să mergi la piață dacă nu vrei să faci cancer, diabet sau boli de inimă!

Ultimele Stiri
abonare newsletter