Timp Liber

Condimentul care are o mulțime de beneficii pentru sănătate. Efecte puternice împotriva cancerului și a diabetului

Un condiment pe care-l folosim în bucătărie, ca să dăm un gust aparte mâncării, are beneficii multiple pentru sănătate, inclusiv prevenirea bolilor precum cancerul sau diabetul.

Turmeric, condimentul cu efecte anti-cancer și care ajută la prevenirea diabetului / Foto: pixabay.com Turmeric, condimentul cu efecte anti-cancer și care ajută la prevenirea diabetului / Foto: pixabay.com

 

 


Condimentul care are o mulțime de beneficii pentru sănătate. În India, acest condiment a fost folosit în mod tradițional pentru afecțiuni ale pielii, tractului respirator superior, articulațiilor și sistemului digestiv.

 


În prezent, condimentul respectiv este promovat ca supliment alimentar pentru o varietate de afecțiuni, inclusiv artrita, tulburări digestive, infecții respiratorii, alergii, boli hepatice, depresie și multe altele, însă este cunoscut și pentru efectele sale puternice în prevenirea anumitor boli.

Este vorba despre turmeric, un condiment „minune” care poate să joace un rol în prevenirea diabetului și (poate chiar tratarea) unor tipuri de cancer.


CITEȘTE ȘI:
Condimentul care te scapă de răceală și gripă. Ajută căile respiratorii și previne cancerul
Condimentul cu proprietăți anti-cancer. Previne atacul de cord și te ajută să arzi caloriile rapid

 

Conform healthline.com, turmericul și ingredientul său activ, curcumina, pot avea beneficii antiinflamatorii, anticancerigene, antioxidante și alte efecte benefice.


Turmericul și beneficiile sale incredibile pentru sănătate

Deși inflamația acută, pe termen scurt, este benefică, poate fi o îngrijorare dacă devine cronică și atacă țesuturile proprii ale corpului. Oamenii de știință cred acum că inflamația cronică la nivel scăzut poate juca un rol în unele afecțiuni de sănătate și boli, conform sursei citate. Acestea includ:

  • boli de inima
  • cancer
  • sindrom metabolic
  • Boala Alzheimer
  • diverse stări degenerative

De aceea, orice poate ajuta la combaterea inflamației cronice este potențial important în prevenirea și tratarea acestor afecțiuni, inclusiv acest condiment impresionant care are o mulțime de beneficii pentru sănătate.


CITEȘTE ȘI:
Condimentul care menține inima sănătoasă. Previne diabetul și întărește sistemul imunitar
Planta care previne cancerul, cu multe beneficii pentru organism. Te ajută să pierzi din kilograme și menține inima sănătoasă

 

În timp ce subiectul inflamației este complex, concluzia în ceea ce privește curcumina (o substanță din condimentul cu multe beneficii - turmericul) poate lupta împotriva inflamației. Cu toate acestea, sunt necesare doze foarte mari pentru a produce rezultate medicinale.

Un condiment cu multe beneficii pentru sănătate. Prevenirea diabetului sau cancerului

În ceea ce privește lupta împotriva cancerului, doc.ro scrie că substanța din turmeric, curcumina, previne carcinogeneza prin afectarea a două procese: angiogeneza și creșterea celulelor canceroase.

Acest condiment cu beneficii multiple pentru sănătate are efecte puternice împotriva cancerului de piele, cancerului de sân, cancerului oral și stomacului. 
Condimentul ajută prin detoxifierea agenților cancerigeni, scăderea proliferării celulare și inducerea apoptozei celulelor tumorale. De asemenea, unele studii pe cancer arată că substanța pe care o conține acest condiment cu beneficii multiple poate ajuta la împiedicare formării tumorilor în primă fază.

CITEȘTE ȘI:
Ceaiul care tratează răceala și te ajută să slăbești. Are proprietăți anti-cancer și anti-îmbătrânire
 

De asemenea, substanța din turmeric  poate ajuta la tratarea și prevenirea diabetului, dar și a unor tulburări asociate acestuia care afectează persoanele cu diabet de tip 1 și diabet de tip 2. Acest condiment benefic pentru sănătatea noastră poate să ajute la prevenirea diabetului prin proprietățile antioxidante și antiinflamatorii. Totodată, condimentul aceste poate îmbunătăți mulți factori care contribuie la diabet.

Însă, înainte să folosiți acest condiment benefic pentru sănătate ca tratament medical, întrebați-vă medicul curant.

Citiți monitorulcj.ro și pe Google News

CITEȘTE ȘI:

Primele semne ale demenței. La ce simptome trebuie să fii atent?

Primele semne ale cancerului la plămâni. La ce simptome ar trebui să fim atenți, chiar dacă par inofensive?

Ceaiul care te ajută să slăbești, cu multe beneficii pentru organism. Menține pielea tânără și alungă depresia

6 beneficii extraordinare ale dușurilor reci. Sunt de ajutor pentru oricine are diabet. Află de ce

Ultimele Stiri
abonare newsletter