Politică

Ce crede Boc despre varianta ca ţara să fie condusă de o femeie

Fostul premier, Emil Boc a comentat, miercuri, candidaturile Elenei Udrea şi Monică Macovei la Prezidenţiale.

Emil Boc consideră că este momentul ca în România să fie sparte clişeele şi să fie acceptată ideea că şi o femeie poate fi preşedinte al ţării. Fostul premier este de părere că cel mai mult contează ca preşedintele să îşi ducă proiectul până la capăt, indiferent dacă este bărbat sau femeie. “Aşa cum în alte ţări din Uniunea Europeană şi pe alte continente sunt preşedinţi femei, de ce nu ar fi posibil ca şi în România să avem o femeie preşedinte. Cred că este momentul să spargem şi aceste clişee că o femeie nu poate să ajungă preşedinte. Poate foarte bine să fie un bun preşedinte pentru că important este ceea ce face şi nu dacă este bărbat sau femeie preşedintele. Important este proiectul pe care îl are şi capacitatea de a-l duce până la capăt”, a subliniat Boc.

Fostul prim-ministru afirmă că aşa cum nu se mai pune problema ca o femeie să nu poată vota, aşa ar trebui să nu mai existe întrebări legate de posibilitatea ca o femeie să conducă ţara. “Dacă vă uitaţi în istorie, dreptul de vot al femeilor a venit practic după primul război mondial şi după al doilea război mondial. În Statele Unite, cred că din 1920, în Marea Britanie din 1918 şi în Elveţia din 1971, femeile au drept de vot. Deci, până atunci nici măcar nu se gândeau că vor putea să voteze femeile şi iată că acum nimeni nu-şi pune întrebarea că nu pot să voteze. Atunci, de ce să nu poată ocupa o funcţie publică?”, a declarat Emil Boc.


Un număr de 14 competitori şi-au depus candidatura pentru alegerile prezidenţiale din 2 noiembrie la Biroul Electoral Central până la data limită prevăzută de lege, respectiv 23 septembrie, ora 24.00.

Astfel, în cursa pentru alegerea Preşedintelui României s-au înscris Victor Viorel Ponta (Alianţa Electorală PSD-UNPR-PC), Klaus-Werner Iohannis (Alianţa Creştin-Liberală PNL-PDL), candidaţii independenţi Monica Luisa Macovei, Călin Popescu Tăriceanu şi Teodor Meleşcanu, Elena Udrea (Partidul Mişcarea Populară).


În termenul legal şi-au mai depus la BEC dosarul de candidatură Dan Diaconescu (Partidul Poporului – Dan Diaconescu), Kelemen Hunor (UDMR), Szilagyi Zsolt (Partidului Popular Maghiar din Transilvania), Corneliu Vadim Tudor (PRM), Constantin Rotaru (Partidul Alternativa Socialistă), William Brânză (Partidul Ecologist Român), Mirel Mircea Amariţei (Partidul Prodemo) şi candidatul independent Gheorghe Funar.

Ultimele Stiri
abonare newsletter