Politică

Războiul declaraţiilor continuă. Emil Boc: „Drulă a venit ca un hoţ, trebuie ţinut departe de Cluj”

Primarul Emil Boc nu s-a lăsat mai prejos şi i-a dat replica fostului ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă, despre care spune că „trebuie ţinut departe de Cluj”.

Emil Boc la foişorul din Parcul Central. Sursă foto Facebook Emil Boc Emil Boc la foişorul din Parcul Central. Sursă foto Facebook Emil Boc

 

„Drulă a venit la Cluj ca un hoţ care doreşte să-şi acopere urmele în distrugerea proiectelor de infrastructură. Drulă a scos centura metropolitană din PNRR, a diminuat fondurile pentru metrou. Trebuie să ai tupeu să vii la Cluj. Acest om trebuie ţinut departe de Cluj”, a comentat Boc pentru monitorulcj.ro.


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Primarul Clujului a mai spus că centura metropolitană a fost inclusă în PNRR de ministrul Boloș împreună cu ministrul Bode, făcând trimitere la documentul adoptat de Guvernul României în 2020.

„Acest PNRR din 2020, adoptat de Guvernul României are la pagina 237 inclus trenul metropolitan, metroul și centura metropolitană. Centura metropolitană e la ultimul punct la autostrăzi. Și scrie Autostrada Transilvania plus pachet de conectivitate Cluj-Gilău-Apahida, adică exact centura metropolitană, 2,1 miliarde euro, 170 de kilometri”, a mai spus Boc.


Cu referire la acest document citat de Emil Boc, Cătălin Drulă spune că este unul preelectoral şi că centura metropolitană nu a fost inclusă niciodată în PNRR.

„Acea informaţie că exista centura metropolitană în PNRR este falsă. Este un document preelectoral, făcut de domnul Boloş înainte de alegerile din decembrie când era de toate pentru toţi. Mai mult decât dimensiunea PNRR-ului pentru România, mai mult decât orice regulament European care prevede nişte alocări foarte stricte în procente pentru digitalizare, pe transporturi etc. Documentul acela e o balivernă electorală, nu este vreun document care să fie într-un fel negociat, măcar preaprobat de Bruxelles. De ce nu a intrat centura metropolitană în PNRR? Este vorba de maturitatea proiectului, un proiect matur care să intre în execuţie într-o lună, două, trei, hai patru, hai cinci, hai şase. Proiectul acesta nu are studiu de fezabilitate finalizat. Comisia a fost foarte fermă, nu discutăm de proiecte care nu sunt mature”, a completat Drulă.


În alte declaraţii date de Emil Boc pe acest subiect, edilul Clujului spunea că Drulă „a scos cu ranga” centura metropolitană din PNRR.

Reamintim că, luni, într-o conferinţă de presă la Cluj-Napoca, fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă (USR), s-a dezlănţuit la adresa primarului Emil Boc numindu-l mincinos, incompetent, paralel cu proiectele mari de infrastructură. Drulă este de părere că domnia lui Boc se apropie de sfârşit. „Un lucru e limpede, «Emile, vremea ta apune». Acum arăţi la fel de PSD-ist ca Sorin Grindeanu şi, din păcate, sunteţi cuplul perfect care distruge regiunea Cluj”, susţine acesta.

CITEȘTE ȘI:

Cuvinte greu de digerat la adresa lui Boc din partea lui Drulă (USR). „Mincinos, incompetent, paralel cu proiectele, domnia sa va lua sfârşit”

Boc: „Cine a prioritizat metroul la Cluj? Drulă a scos cu ranga centura metropolitană din PNRR”

Blocajul de pe un tronson al Autostradei Transilvania, motiv de reproșuri între PSD și USR. Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă: „20 de ani mai târziu, aceleași întârzieri”

Ultimele Stiri
abonare newsletter