Administrație

Blocajul de pe un tronson al Autostradei Transilvania, motiv de reproșuri între PSD și USR. Fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă: „20 de ani mai târziu, aceleași întârzieri”

Preşedintele interimar al USR, Cătălin Drulă, îi reproşează ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, „un blocaj total” în ceea ce priveşte licitaţia pentru un sector de 40 de kilometri din Autostrada A3 Transilvania.

„Blocaj total” pe un tronson de 40 de km din Autostrada Transilvania. Foto: Asociația Pro Infrastructură.

 

 


La licitație s-ar fi înscris în cursă nu mai puţin de 12 constructori, potrivit fostului ministru al Transporturilor Cătălin Drulă (USR).

 


„Blocaj total pe cel mai greu tronson din Autostrada A3 Transilvania. În 2003, PSD Năstase-Mitrea a centrat primul contract de lucrări pe Autostrada Transilvania Braşov-Borş. Aproape 20 de ani mai târziu, PSD Ciolacu-Grindeanu sunt la preluare cu aceleaşi întârzieri, blocaje şi scuze cu care ne-au obişnuit în tot acest timp.

 


Citiți știrile monitorulcj.ro și pe Google News

Discutăm despre un sector de 40 km între Zalău şi limita judeţelor Sălaj/Bihor, ce include şi tunelul Meseş de aproape 3 km ce traversează Carpaţii Occidentali în apropiere de Zalău”, a scris deputatul USR, pe Facebook.

Proiectul, în valoare de 4 miliarde de lei

Cătălin Drulă, preşedinte al Comisiei pentru transporturi şi infrastructură din Camera Deputaţilor, menţionează că proiectul evaluat la peste 4 miliarde de lei a fost licitat pe final de 2020, iar în 2021 s-au înscris în cursă nu mai puţin de 12 constructori.


„Rămăsese pentru Grindeanu să califice primii 6 concurenţi în etapa finală, să selecteze câştigătorul şi să semneze contractul de lucrări. Zis şi... nefăcut. Au trecut peste 8 luni de guvernare militaro-socialistă şi nu au fost în stare nici măcar să dea lista scurtă de 6 constructori calificaţi. Cu PSD şi PNL la butoane total, România pare condamnată să nu aibă infrastructura pe care o merită şi o autostradă care să străbată România de la un capăt la altul”, scrie fostul ministru al Transporturilor.

CITEȘTE ȘI:

Costuri de 250 de milioane de lei în plus pentru Autostrada Transilvania. Tronsonul de la Nădășelu până la Poarta Sălajului, 20% finalizat. VIDEO

Ultimele Stiri
abonare newsletter